13 iunie 2010

bookfest

dacă îl compar cu ediţiile anterioare, mai puţin aglomerat şi mai ordonat. ceea ce e bine, mi-aduc aminte de gaudeamus-urile de la sala radio. aer condiţionat, călcături pe bombeu mai puţine, oameni care mai mult asistă la lansări decât cară saci de cărţi. adică cititori mai educaţi. poate de criză.

editurile, în criză, s-au dovedit imune. s-au gândit că nu e bine să facă reduceri. ce dacă se cumpără puţină carte din librărie? să se cumpere puţină şi la târg. s-a mers pe 10 - 15%, art nu a redus nimic, doar paralela 45 a îndrăznit un 35%, şi-a mai scos şi-o nouă ediţie shakespeare în ciuda tuturor.

se pare că de miercuri până vineri a bătut doar aerul condiţionat, nu şi cititorii...
oricum, mai e timp până editurile se vor gândi şi la nişte strategii de business. cu cartea. în criză. le doresc succes.

io nu mi-am luat mare lucru, noul liiceanu şi un vila-matas. dar mai ales un mult căutat album de vladimir zamfirescu.

10 comentarii:

  1. ce vila-matas??
    zi-mi si mie k eu de la distanta nu vad ;)
    obrigado!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poliromul m-a dezamagit. Maseurul orb, de Dorian Florescu era la 55 ron... O carte de vreo 350-400 de pagini aparuta acum vreo 2 ani, la banii astia?

    RăspundețiȘtergere
  3. poate era editie speciala pt maseuri (orbi, fireste)

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte mişto "întâlnire cu un necunoscut" a lui liiceanu. cred că una dintre cele mai bune apariţii editoriale româneşti pentru 2010. am scris despre, pe blog. (http://danboeriu.wordpress.com/2010/06/05/ultima-carte/)

    RăspundețiȘtergere
  5. bine, cei mai imuni la reduceri sunt astia de la rao. editiile alea de autor (alea frumoase cu foi galbene) sunt de neatins.

    art a avut reducerile deja 'clasice', de pe la alte targuri &co.

    iar paralela 45 cu cartile din FFF la 5 lei?

    de semnalat la humanitas (desi cred ca se gasesc si-n librariile lor) cartile lui victor ieronim stoichita, reduse considerabil (goya & sade, creatorul & umbra, istoria umbrei). :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @als - bartleby & co.

    @Costi - oricum, polirom a avut ceva reduceri si la carti noi, io mi-am luat cehovul de 60 de lei la pret de 50.

    @danboeriu - am rasfoit si eu întâlnire cu un necunoscut, se pare ca asa e.

    @voroncas - rao sunt zgarciti. cartile lui victor ieronim stoichita sunt demult la reduceri, le gasesti la kretzulescu, poate si pe net.

    sa ne intelegem, targul de carte nu e kilipirim. ar trebui ca preturile sa fie de vreo 20%, fara cei 10% ai librarului si mica reducere "de sarbatoare". mi se pare o prostie sa vrei sa cumperi o carte lansata fara reducere.
    dar in fine, mai e pana se educa editurile...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ăştia de la Humanitas ar putea să sărbătorească şi "20 de ani de preţuri nesimţite"...
    Măcar la aşa o aniversară rotundă, puteau să facă şi ei nişte reduceri mai prietenoase, nu de la 37 la 35 de Roni, şi altele eiusdem farinae... (nu discut oferta de 10 lei, care nici aşa nu se vinde, adunînd preponderent ciurucuri). Sigur, RAO sînt campionii la tupeu, dar nici cu Humanitas nu mi-e ruşine...

    Ei, una peste alta, chiar şi-aşa : eu oricum îi iubesc ! Şi le doresc să reziste tuturor vicisitudinilor (inclusiv criticilor unui neica nimeni, ca mine) :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @dragos: ah ok, pe aia o am, citita deja...

    RăspundețiȘtergere
  9. apropo de ne-reducerile editurii art:
    http://www.editura-art.ro/oferta/120

    RăspundețiȘtergere
  10. da luiza, da sa stii k informatia dspr 'non-reducerile' editurii art e in multe locuri... poate ar tbui sa dai o 'circulara' ;p

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...