22 septembrie 2011

uuuu, ww bestseller!!

amurg este primul roman al unei trilogii de hipersucces - best book of the year, best book of the decade - care a inaugurat un gen nou de roman - acela cu vampirii romantici hipersexy, după care adolescentele şi-ar da tot sângele să le citească. 

personajele sunt prea perfecte - gen faţa lui era perfectă, chipul lui era perfect, aroma era extraordinară, frumuseţea lui ilumina bucătăria - şi din roman rămâne doar ideea că dragostea te face să-ţi înfrânezi năravul. 

altfel, numai câteva descrieri nu seamănă cu o compunere de liceu - poate pentru că bella (aţi ghicit, personajul principal feminin) e liceancă şi totul e din perspectiva ei. de asemenea, romanul nu are nimic din ceea ce s-ar putea numi viziune artistică / scriitoricească. nu are nici metafore. dialogurile sunt aşa de clişeistice de parcă nici nu sunt, aşa că nici să nu mai vorbim despre acest roman.
vorba lui harms.


stephenie meyer, amurg (twilight), editura rao, bucureşti, 2011, traducere de laura frunză, 408 pagini broşate

altă părere (opusă) - dintre multele online, în care e povestită cartea în luminiţe de exclamaţii entuziaste - am găsit pe bookblog (adevărat "eseu" hilar).


cartea "fenomen" poate fi găsită online aici
a născut un sait twilight saga romania.
iar satul autoarei aici.

dacă doriţi cartea, poate fi cumpărată de aici - eu am luat-o în ediţie de buzunar.


4 comentarii:

  1. Nu ma asteptam sa promovezi cartea asta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragoş, de ce eşti rău? "Frumuseţea lui ilumina bucătăria" e o chestie totală. Unde ai mai citit tu aşa ceva? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi se pare singura părere pe care am citit-o cu plăcere, legată de cartea asta. Pentru că de la tine nu mă aşteptam să devii obsesiv în legătură cu ea :)

    Mulţumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am citit cartea, asa ca nu ma pot pronunta. Despre calitatea multor recenzii de pe bookblog.ro s-ar putea scrie, nu gluma. Pe site-ul respectiv, care se bucura (nu stiu de ce) de o mare popularitate, apar extrem de multe postari caracterizate in cel mai bun caz de platitudine sau lipsa de spirit critic. Dar sa nu ne aprindem - lipsa de spirit critic in cultura romana e o boala foarte veche, care n-a aparut nici pe internet, nici in ultimii ani, ci doar s-a exacerbat :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...