29 ianuarie 2009

După 70 de ani

7 comentarii:

  1. De acord. Exagerand putin ca sa accentuam ideea, am putea spune ca singura diferenta dintre Germania nazista si Israel-ul de azi este lipsa de sinceritate a celui din urma.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu: singura diferenta (majora!) este k evreii persecutati de nazisti nu aveau nicio vina, in timp ce palestinienii hamas de acum, au

    RăspundețiȘtergere
  3. nu te mira: am vazut un documentar bbc care demonstra faptul k hamas-ii isi folosesc copiii drept bombe umane si, cind nu, se ascund special in case CU MAME & COPII! intrebat unul dintre militanti daca nu le e mila de copiii pe care-i pun sa moara (uneori, copiii insisi vor asta, ceea ce e si mai sinistru!), militantul a raspuns: Nu, pt k mai sint mii in spatele lor gata sa le ia locul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa atatia ani de persecutii, oamenii mai uita uneori sa intoarca si celalat obraz.

    RăspundețiȘtergere
  5. e trist pentru ca la mijloc sunt copii. cum de-a ajuns copilul acela palestinian in situatia pe care o vedem - habar n-avem, ca asta e limita fotografiei ca arta: nu cunoastem background-ul particular al fotografiei X si numai al fotografiei X.
    s-ar putea ca als sa aiba dreptate. de fapt, argumentul pe care l-a avansat el mi-a venit in cap cand am vazut fotografia.
    pe de alta parte, istoria locurilor de acolo este cu mult mai complicata. ceea ce ma intreb este: oare un palestinian nu are, chiar deloc, justificare pentru ceea ce face?

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie să fii orb ca să mai crezi Sionul sau mercantil ştiid că este atitudinea cea mai potrivită în contextul actual, "ortodoxia" este în general răsplătită. Îmi scot pălăria pentru "poporul cărţii" şi îmi îndes în locul ei căciula de miel cu pană verde ori de câte ori mă uit la ştiri.

    Felicitări pentru alegerea fotografiilor, o alegorie sugestivă.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...