9 octombrie 2013

eminescu e un idiot

dacă societatea de azi - nu numai cea românească - e de căcat, asta se datorează și lui eminescu. e o temă bună pentru un eseu de liceu, mai ales dacă s-ar intitula EMINESCU E UN IDIOT.

numai că ideea i-a venit unui elev bulgar, care a înlocuit eminescu cu hirsto botev, poetul național al bulgariei. doar că botev a fost și revoluționar și a murit în luptă. este tema filmulețului de deyan bararev, de nici 9 minute, ce va rula în cadrul festivalului de scurt metraj BALKAN BEYOND BORDERS de la clubul țăranului din 11-13 octombrie.

iată ce va trebui să facă un licean de azi, oriunde-n lumea occidentală. ceea ce evident, încă de la ferdydurke, oripilează pe orice director, ce preferă să lingă icoana lui eminescu/botev.








scurt metrajul  mai multe despre festival aici.

3 comentarii:

  1. ah, ce-mi place bulgarul asta! in fine, nu l-as face idiot tocmai pe Eminescu, dar ca punct de plecare antitetic, pentru generare de discutii, ar fi excelent.
    si ce de fuste in cap am vedea dupa aia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vedea fix tivul fustei. Îi doare la bască pe romani de Eminescu, li se rupe de Botev. Cine o să sară in apărarea lui Eminescu in afara unor basarabeni imberbi? Vadim Tudor eventual, dar cine se mai uită la el ca literat si poet azi?

      Ștergere
  2. Si nu total oftopic,
    muzica din clipul de promovare BALKAN BEYOND BORDERS, suna a muzica de nunta evreiasca, maxim a gargara de la granita turca cu irakul nu a balcani. Daca turcia reprezinta balcanii, atunci nu vad ce rezerve mai are UE in a o include. Turcia sigur vrea.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...