3 mai 2009

primul meu cenaclu, unul s.f.

joi seara, am fost invitat de sorin la prima întrunire a cenaclului s.f. prospectart, la observatorul popular astronomic.
din păcate, am prins doar a doua parte, în care au fost citite două povestiri – prima de cristian mihail teodorescu, o povestire bună, chiar science-fiction, c-o lume absurdă matriarhală din bani ale cărei reguli sunt doar cele financiar-contabile, a doua de liviu radu, scurtă şi super-excelentă, pe marginea paradoxului lui zenon.
s-au iscat, evident, şi discuţii (de data asta intervenţia mea a fost cam anacolutică, evident, datorită emoţiei), unele sincere, dar prea puţin „sângeroase”.

nu mi-a plăcut locaţia, o clădire veche c-o sală comunisto-prăfuită. în schimb mi-a plăcut să-l văd pe maestrul Hobana, un om de-o fineţe uluitoare, să le revăd pe jen şi capricornk13, să-i cunosc pe dreaming jewel şi sebastian a. corn. i-am mai întâlnit pe sorin (evident), pe autorii celor 2 texte, pe cristian lăzărescu, michael hăulică, marian truţă, feri balin, pe scriitorul roberto quaglia – am aflat de-abia dup-aceea că-i chiar el – şi i-am întâlnit, în mod surprinzător la un astfel de eveniment – genul sf e socotit de critici îndeobşte un gen literar minor – pe paul cernat şi bianca burţa-cernat.

ţinând cont că sunt străin de proza s.f. de la noi, şi pentru că nu am mai participat pân-acum la cenacluri, per ansamblu, mie mi-a plăcut.
voi mai participa şi la următoarele, evident. şi cu aşteptări ceva mai mari.

s-a mai scris aici (de către jen) şi aici (de către sorin).

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...