21 mai 2012

tinerii ne fac viitorul


sâmbătă am participat la gala restart în educație, unde au fost premiate proiectele educaționale făcute de tineri. au fost alese trei din șapte, după o îndelungată activitate de selecție.

pe fondul lipsei profesionalismului din mediu universitar și academic românesc, am văzut cum o asociaţie româno-americană (tot americanii!) - tech soup -, o universitate alternativă românească - cros -, și mulți studenți, masteranzi sau tineri absolvenți s-au unit să facă PROIECTE EDUCAȚIONALE. pentru ei și pentru noi.

online-ul nu e doar bârfă pe facebook, pornoșaguri, sau marketing deşănţat, ci și instrument educațional - cursuri, testări, infomații și atitudini. pe acest online, împreună cu microsoft, au fost dezvoltate câteva proiecte, dintre care cele finaliste sunt aici.

mie mi-au plăcut 3:
  1. studioLex - pentru dezvoltarea culturii juridice - la studenți, juriști, magistrați sau avocați, dar și la cetățenii de rând
  2. aducativ - pentru sprijinirea educației continue a oamenilor, sprijiniți pentru aceasta de către companii
  3. după-ore - platforma pentru tinerii care vor să se implice în timpul liber, în funcție de intenții - educație alternativă, voluntariat, internshipuri și voluntariat.  

sper să le descoperiţi cu plăcere, să daţi feedback şi să le folosiţi pentru viitor. altfel, se vor stinge iar cei păgubiţi vom fi noi toţi. împărţiţi timpul de facebook şi cu astfel de îndeletniciri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...