paradoxal, curentul anti-băsescu a venit mai puțin din cauza lui însuși, cât echipei - în majoritate dezastruoasă - din umbră, a pdl. să ne amintim că la refendendumul de suspendare a președintelui, băsescu a primit votul populației, bucuroase că un om - președintele - se opune unei clase politice corupte - simbolizată de parlament.
în clipa de față, candidatul independent nicușor dan strânge rândurile simpatizanților bucureșteni pe motivul împotrivirii sale față de un sistem politic local corupt. se pare că alegătorul român e nehotărât ca cetățeanul turmentat: ba e contra unui lider autoritar - băsescu a fost acuzat de dictatură - ba e pentru un lider providențial care ia frâiele în mâini (eliade ar spune erou civilizator).
în prezent, inițiativele aparțin primarului, tot el contrasemnează, însă deciziile sunt luate de către consiliul local (conform legii 215/2001). fără un sprijin din partea echipei de consilieri, primarul poate face foarte puțin. din propria experiență de 4 ani ca funcționar în interiorul unei primării, știu că fără o echipă partizană, primarul e legat la mâini și se va mulțumi doar cu puterea. și o schimbare a legislației locale nu se întrevede prea curând.
știm că sorin oprescu a avut sprijinul partidului social democrat, iar proiectele inaugurate au fost începute de mult, pasajul basarab chiar de băsescu însuși. pe partea cealaltă, oprescu însuși i-a acuzat pe cei din pdl că-i blochează proiectele.
ideea este că, din punct de vedere practic, un independent are nevoie, pentru a-și pune în aplicare proiectele, de o echipă. nu știu ce echipă are oprescu, nu știu ce echipă are nicușor dan, știu doar de echipa lui prigoană. din păcate, proiectele acestuia din urmă - capitală culturală (prigoană și cultura!), străzi aspirate etc. - sunt ridicole de-ți dai cu pliciul. se anunță din nou jocuri politice de manipulare a banului public în interese particulare sau de partid.
din păcate pentru bucureșteni - ca și pentru toți românii - nu prea e de unde alege.
dacă aș vota pentru bucurești (voi vota pentru constanța), aș vota pe nicușor dan și toader paleologu. nu pentru ceea ce vor reuși să facă (nu mai am demult iluzii mesianice) - ci pentru onestitatea lor. măcar onestitatea să-și facă rol în politică, dacă nu se pot schimba prea multe.
Ironic e faptul ca liberatea fata de ceva te face prizonierul a altceva, libertatea pentru mine e ceva vag, ceva cam iluzoriu.
RăspundețiȘtergereNu vreau să te supăr, nici să jignesc pe nimeni, dar... ești sigur de onestitatea aia ? A apărea cam ... naiv, nu e o garanție că ești onest.
RăspundețiȘtergere@Zina
RăspundețiȘtergeredaca stii ceva concret, spune; daca nu, abtine-te, ca suspiciunea a devenit sport national.