16 ianuarie 2013

concertul meu preferat, brahms, pian, 1 re minor, aici cu celibidache și barenboim


8 comentarii:

  1. era pe vremuri pe vinil, cu dan grigore si mihai brediceanu ... offf ...
    http://www.discogs.com/Brahms-Mihai-Brediceanu-Dan-Grigore-Symphony-Orchestra-Of-The-George-Enescu-Philharmonic-From-Buchar/release/1209336

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Dragos C Butuzea

    Dar concertul in si bemol major al lui Brahms cum vi se pare? Sigur, nu e vorba de a va contrazice in gusturile dvs., insa senzatia mea e ca fata de primul concert cel de al doilea e superior macar si prin complexitatea de-a dreptul simfonica si firescul extraordinar al legarii temelor.

    @ cinemavictoria
    La cat de "bun" e Dan Grigore, insusi faptul ca a reusit sa ispraveasca de cantat un concert de Brahms (pe primul, ca la al doilea nu cred ca s-a incumetat) a fost o mare, mare performanta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooo, ba s-a incumetat :), erau ambele concerte pt. pian pe discul respectiv, un "dublu-disc". si pe vremea aia da, chiar era bun, am cautat mult ulterior o interpretare a concertului comparabila cu a lui (/a lor), dar prea multe erau chestii soft, edulcorate si pline de inflorituri. e evident ca nu l-ati ascultat in acea interpretare, pacat ca vorbiti fara sa stiti, dupa criterii de genul "cat de bun e" ... offf ... :)

      Ștergere
    2. L-am ascultat pe Dan Grigire pe viu in chiar concertul nr. 1 si a fost o corvoada, am rasuflat usurat cand s-a terminat, cine stie, o fi facut Dzeu o minune in inregistrarea de care vorbiti dvs.

      Ștergere
    3. ei, depinde enorm si de dirijor, stiti bine cat de "simfonic" e concertul ...
      dar raman la convingerea ca versiunea din 1985 - initial am scris 1895 :) - poate fi considerata de referinta; atmosfera in partea intai atat de sumbra si dramatica, si foarte bine prelungita de cea de acalmie din partea a doua, ritmul perfect ... o fi facut dl.zeu vreo minune, ii mai scapa ... :)
      iar dan grigore a mai interpretat si beethoven, si rachmaninov samd.

      Ștergere
  3. pacat ca se intampla asta cu muzica unor mari compozitori clasici, e ca si cum ai manca inghetata cu furculita.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...