12 septembrie 2013

romanele finaliste pentru 10 000 de euro


juriul format din criticii literari alex ştefănescu, dan c. mihăilescu şi daniel cristea-enache a anunţat lista celor cinci romane finaliste la premiul literar „augustin frăţilă”- romanul anului 2012:
  1. craii şi morţii, de dan stanca, editura cartea românească
  2. cronicile genocidului, de radu aldulescu, editura cartea românească
  3. hotel universal, de simona sora, editura polirom
  4. omar cel orb, de daniela zeca, editura polirom
  5. şoseaua căţelu 42, de alina nedelea, editura allfa
ele au fost selectate din cele 56 de romane înscrise în competiţia pentru 10.000 de euro.

nu am citit nici una şi îmi pare rău că nu se află cartea vreunei edituri mici. dar şi aşa, sunt curios dacă vreuna dintre ele chiar merită să rămână în preferinţele cititorului obşnuit. voi afla până pe 1 noiembrie.

atunci, 24 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu premiul literar „augustin frăţilă” – romanul anului 2012, în valoare de 10.000 de euro, oferit de compania philip morris trading.

ceremonia de acordare va avea loc pe 7 noiembrie 2013 la hotel intercontinental bucureşti.

2 comentarii:

  1. Cred ca batalia se va da intre cartile autorilor Simona Sora, Daniela Zeca si Radu Aldulescu. Cel putin cartea Alinei Nedelea nici macar nu are ce sa caute printre ele din punct de vedere valoric, probabil a fost selectionata numai pentru ca este o carte de antren si nimic mai mult. Sigur, topul trebuia sa contina musai 5 carti din care doar 3 au valoare reala (cele ale autorilor mentionati de mine mai sus) restul (Alina Nedelea si Dan Stanca) sunt de umplutura, dar, in mod nesperat, fac parte din cele alese (asta da sansa!!).

    Topul intocmit era previzibil. Urmeaza sa vedem daca va castiga Simona Sora sau Daniela Zeca. Din pacate, Radu Aldulescu nu iese din tipicul care l-a consacrat, nu vine cu ceva nou, neexplorat, se vede ca a intrat pe o panta descrescatoare a inspiratiei.

    Depinde ce va alege juriul format din blogari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am senzatia ca va cistiga tocmai cartea nr.5
    Nu ma intrebati de ce.
    In cu totul alta ordine, sincere condoleante, domnule Butuzea!
    Dinu D. Nica

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...