22 august 2014

concurs „cartea de vacanţă“: „nu te mișca“ de margaret mazzantini

pe perioada verii, voi organiza, o dată pe săptămână, câte un concurs cu câte o carte de vacanță. humanitas fiction, polirom, univers, all sunt editurile care oferă cărțile, iar eu ofer concursul și transportul. nu trebuie decât să răspundeți la o întrebare, cât mai creativ, și veți putea primi o carte selectată de mine.

o frumoasă poveste de dragoste



pentru c-am avut recent o surpriză plăcută cu un roman italian, a șasea carte pentru vacanţă este tot un roman italian - nu te mișca de margaret mazzantini (editura polirom, 2013). o carte frumoasă, deși ușor tristă. o confesiune a unui bărbat despre dragostea vieţii lui, o prostituată urâtă dintr-o mahala oarecare pe care o întâlneşte din întâmplare.
am scris despre carte aici. romanul a primit cel mai mare premiu literar italian, strega, în 2002.

întrebarea pentru concurs este:
care este romanul de dragoste pe care l-ați simțit cel mai aproape de viața dumneavoastră și de ce? 

răspunsurile pentru concurs le primesc în josul acestui post - în chip de comentarii blogspot sau facebook -, până duminică, 24 aug., ora 12,00. voi fi subiectiv și voi premia răspunsul cel mai fain. posesorul va primi romanul prin poştă.
succes!






5 comentarii:

  1. Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez,
    Pentru ca a fost unicul barbat care a inteles femeia, sau a inteleso cel mai bine,
    te face sa privesti altfel dragoste, sa intelegi cita forta poate oferi dragostea adevarata unui om, si cum poate da o alta forma timpului, minutele in ore si invers.

    RăspundețiȘtergere
  2. Romanul de dragoste cel mai apropiat de sufletul meu este ”Invitație la vals” a lui Drumeș. Este o carte foarte complexă, realistă și tristă, exact așa cum îmi place mie. am plâns mult la cartea aceasta și nu-mi pare rău nici o secundă că am citit-o :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Padurea norvegiana - Haruki Murakami

    El o iubeste, ea se gandeste la fostul ei iubit care s-a sinucis. El intalneste alta femeie care il iubeste dar el nu si-o poate scoate din minte pe ea. Ea se sinucide si el pare pregatit sa inceapa o alta iubire cu cealalta femeie. Fiecare personaj al cartii traieste o drama cautand ceva ce nu poate fi atins sau nu poate fi gasit...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru mine definitia romanului de dragoste a fost mereu ambigua tocmai datorita hipersensibilitatii mele si nevoii de a gasi acea farama romantica in orice poveste. Cu toate astea, aleg sa ma opresc la Love Story de Erich Segal. O carticica, putin mai mare decat o brosura cu o incarcatura emotionala extraordinara. Majoritatea ati vazut filmul, unii ati citit si cartea. Desi am asistat si la povesti de dragoste mai dramatice precum a lui Manon Lescaut, Marguerite Gautier sau a lui Lady Constantine, Love Story a avut cea mai puternica amprenta. Poate pentru firile celor doi indragostiti, sau pentru cat de frumos evolueaza sentimentele lor am gandit ca mi-as dori, la randul meu, un Oliver sa ma iubeasca la fel de mult si sa imi ofere niste momente de care cu siguranta mi-as aminti in cele cateva secunde care ti se deruleaza in fata ochilor inainte de a trece dincolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. ''Dorința de a fi iubit pentru ceea ce ești în tine însuți este o reflectare a Inimii Lui Dumnezeu care Se oglindește în inima noastră''
    Cartea ''Mătăniile'' de Florence Barclay mi-a atins o aripă rănită a sufletului, deoarece eu nu m-am văzut niciodată frumoasă. Era un băiat care mă simpatiza și îmi spunea des că sunt frumoasă până când a renunțat, a înțeles că nu are cu cine(eu tot nu credeam că sunt frumoasă). Acum mă iubesc și pe mine și îmi văd frumusețea datorită iubitului meu. E primejdios să iubești pe cineva care nu se iubește pe sine, dar iubindu-l va descoperi la rându-i ce-i iubirea, pentru că ''Dragostea este eternă și în clipa în care se naște, sufletul scapă pentru totdeauna din cătușele trupului.'' ''De cele mai multe ori o femeie frumoasă nu are și sufletul frumos.'' Aceasă carte poartă mărturia uneia dintre cele mai frumoase povești de dragoste, de modestie și mărinimie. Minunată este dragostea unui bărbat pentru femeia sa și invers, dar sacrificiul, ei bine, sacrificiul unuia din ei în numele iubirii este Iubirea care viețuiește pentru că nici lumina, nici întunericul nu-i mai poate despărți.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...