30 octombrie 2014

„dracula untold“ de gary shore

avertisment! dacă vreți să vă bucurați de acest film, în primul rând uitați de istorie, de vlad țepeș sau mahomed cuceritorul. uitați și de romanul lui stoker, „dracula“ - toate sunt rude de depaaaarte cu acest film.  

cică un prinț dintr-o țară - transilvania - e crescut de otomani și copilărește chiar cu viitorul sultan mehmed II (probabil mahomed cuceritorul constantinopolelui). se întoarce la locul de baștină și conduce în pace 10 ani. dar turcii vin și cer, pe lângă tribut, și 1000 de copii, printre care și pe plodul regal.

așa că, într-o peșteră, prințul își dă el întâlnire cu un vampir, după ce se convinsese că ăsta e îndeajuns de puternic că ucide turci (ba chiar și doi tovarăși ai săi din suită) de le putrezesc oasele. și vampirul, hoț, îi propune să-i devină fârtat la ucisul turcilor și bețiveala sângelui. așa că prințul ce-mi făcu? mătură cu oștile turcești, cu lilieci și jiu jitsu, după cum arată în trailer.

ce-i drept, tot filmul încape în trailer. doar uneori, personajul principal (prințul vlad) are o mină preocupată de rupturi existențiale - între dragostea față de familie, cea față de țară și dorința de a se salva pe sine. aceste câteva scene de slăbiciune fac personajul mai uman, asta când nu e un superman medieval, călărind lilieci.

efectele speciale nu sunt cine știe ce, nici măcar cele sonore, totul e previzibil (cum spuneam, încă din trailer), machiajul vampirilor nu depășește nici el alte filme de gen.

cu alte cuvinte, vedeți trailerul și treceți mai departe!  


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...