leapşă de la tomata cu scufiţă.
pentru că nu-mi plac incunabulele decât la muzeu, nu am în bibliotecă cărţi foarte vechi (nu-mi plac mirosul, paginile prea maro, urmele prea vizibile ale altor citiri). totuşi, am o carte din 1934, legată în pânză cerată, ediţia princeps a întoarcerii din rai a lui mircea eliade, editura naţionala ciornei s.a.
evident, romanul l-am citit aşa, pentru că e într-o stare foarte bună, deşi există ortografia veche, apostrofuri în loc de cratime, greşeli de culegere etc.
dar e o minune!leapşa oricui doreşte...
eu ador mirosul cartilor vechi :)
RăspundețiȘtergeredin pacate in biblioteca mea nu sunt, dar in biblioteca bunicilor se ascund cateva comori
'oeuvres' de xavier de maistre ('voyage autour de ma chambre' etc) din 1880
RăspundețiȘtergereAdor sa ma refugiez iarna cand e foarte frig, in biblioteca. Sa ma asez pe o canapea calduroasa sa simt miros de portocale, sa imi iau o carte buna si sa ma "scufund" in lectura... .Pofta mea de citit este iarna.Nu am carti foarte vechi in biblioteca. Tot ce am sunt carti dupa 1950.Am aproximativ 1200 de carti atat noi cat si mai vechi. Interesant articol!
RăspundețiȘtergereeu am lady windermere's fan de prin 1930 sau poate 1920, nu stiu, explicarea omului de rale si o carte de critica de gherea tot cam de prin perioada aia
RăspundețiȘtergerea castigat als, oricum ;D
mie imi place cum miros
si imi place ortografia
tresar tot timpul si mi se pare ca e greseala de tipar ;D
lady windermere's fan din 1909, de fapt ;D
RăspundețiȘtergeresimteam nevoia sa scriu asta :))
"Jean Sbogar" de Charles Nodier aparuta in 18 iunie 1894 (asa scrie tiparit pe hardcover) in cadrul Petite Collection Guillaume.
RăspundețiȘtergereDar daca nu ne limitam doar la literatura ar fi "Cuprinsul legiuirii lui Ioan Gheorghe Caragea" din 1818.
Am acasa o carte foarte veche, din pacate nu mai am aparat sa-i fac poza. E vorba despre o carte de rugăciuni. E scrisă în limba română, însă e scrisă cu litere chirilice. Cred că e mai veche de 100 de ani :D
RăspundețiȘtergere