21 octombrie 2008

Dilematicul Dragoş

Am avut o mare bucurie să scriu acum într-o revistă de demult pe care o apreciez mult - Dilema veche - mai ales că-i a lui Pleşu.

De asemenea, în aceeaşi revistă, întâlnesc două afirmaţii pe care le-ar fi spus Nicolae Manolescu:

1. X-ulescule, dacă eu nu vreau să exişti, nu exişti. Dacă eu nu te bag în Istorie, ai dispărut!

2. Dacă noi, criticii literari, nu vă băgăm în seamă cu toată literatura voastră online, voi nu existaţi.

Hm!
Şi a fost o vreme când îmi plăcea mult de Manolescu. Acum cred i-ar trebui măcar un Martin Walser.

14 comentarii:

  1. felicitari dragos!
    nu am inteles, totusi, cine iti pune intebarile :) f interesant se spui acolo despre blogosfera :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru publicarea in Dilema !

    RăspundețiȘtergere
  3. Afirmaţiile lui Manolescu sunt vecine cu stupiditatea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant ceea ce spui tu despre blogosfera, dar e interesant si ce scrie als despre nume tari din acest spatiu.Mi-a placut chestia cu Dostoievski !

    RăspundețiȘtergere
  5. bravo! te-am citit si eu in dilema si ma bucur mult - dealtfel meritai apreciere cu prisosinta pentru initiativa blogului despre eminescu (si nu numai!); mi se pare foarte misto c-au dialogat cu dilema in ultima vreme bloggeri care-mi plac mie la nebunie: tu, terorista, bola de nieve:) way to go, my boy!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. @all - multumesc frumos, sper sa fie un inceput...

    RăspundețiȘtergere
  7. tin f mult sa nu se faca acest amalgam: in numarul MEU au scris boladenieve si dragos c.; terorista a fost intr-un alt 'episod', scris & regizat de altcineva...
    la dilema e democratie, dar fiecare responsabil de numar are dreptul la autocratism ;P
    va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. @als: trebuia neaparat sa faceti precizarea asta? chiar nu va puteti abtine? chiar trebuie sa va luati de luciat de fiecare data? sincer, e penibila inversunarea...
    ca sa nu mai vorbim de faptul ca eu pot face ce amalgam doresc:) din pacate aici nu sunteti dvs. cel care decide ierarhiile:)
    si eu va multumesc, ati coordonat un numar foarte reusit al dilemei, felicitari;

    RăspundețiȘtergere
  9. da, trebuia sa fac precizarea si nu, nu e vorba dspr nicio 'ierarhie', ci de corectitudine (sper ca aceasta inca mai este o calitate, chiar si pe net!) si de acuratetea informatiei (recunosc ca sint un maniac al detaliului)...
    ps mersi pt felicitari; venind insa de la o persoana care s-a 'luat' de mine, nu demult, dati-mi voie sa le... iau cu circumspectia aferenta ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. @als: nu v-am atacat niciodata personal, asa cum au facut-o altii, ci v-am atacat parerile; trebuie s-o recunoasteti, daca tot vorbim de corectitudine; felicitarile erau sincere

    RăspundețiȘtergere
  11. mda: sint obisnuit sa mi se atace parerile, pt ca sint atit de personale; din pacate, n-as putea spune acelasi lucru dspr ale dvs: simteam in spatele lor 'shtantza' sindicala a teroristei... ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. @als: daca se intampla ca unele pareri ale mele sa coincida cu ale teroristei, asta nu le face mai putin ale mele; iar imi aplicati prezumtia de tampenie, de data asta pe temeiul lipsei de originalitate; va rog, incercati sa intelegeti ca nu detineti monopolul asupra parerilor 'prea' personale:))

    RăspundețiȘtergere
  13. ok, asta pot sa accept! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...