30 octombrie 2009

filb, ziua doi

această a doua seară a fost mai faină nu pentru că am câştigat o carte (foxtrot xx) pentru o-ntrebare, ci pentru că cele 3 puncte minus de ieri au fost neutralizate. şi pentru că s-a ridicat în mine sentimentul naţional, ascultând texte mult mai bune la autorii români, ce au stârnit mult mai multă admiraţie dina partea spectatorilor:

matei florian a citit peltic memoriile unui pitic peltic de poveste. radu pavel gheo a citit o povestire despre vizionările tv de filme porno la ţară. iar răzvan petrescu un text nostalgic despre bunici. toate textele mi-au adâncit hotărârea de a citi mai multă proză scurtă. românească.
mi-a mai plăcut lectura expresivă a traducătorului bulgar în română stylian deyanov din cartea lui alek popov.
iar filmul duios constantin şi elena a încheiat seara.

per ansamblu, a fost şi mai ok seara, deşi întrebările din public au fost mai puţine. felicitări organizatorilor!

puncte minus:
organizatorii nu i-au spus simonei sora că publicul vine la astfel de evenimente să vadă, să asculte şi să întrebe scriitorii, nu să asculte elucubraţii fastidioase de teorie literară şi descoperiri livreşti de pe bloguri (culmea!) sud-americane. întru disperarea tuturor.


gabi macovei a twitterit din nou aici (pe #hashtagul #filb).

6 comentarii:

  1. Mda, păcat şi că unora din public nu le-a spus nimeni că nu se află pe stadion, ca să-şi fluiere preferaţii şi să strige "huo!" la adversari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări pentru perdaful tras d-nei Sora! It made my day! :) Păcat că se pierde în scrâşnetele acelea automăgulitor-teoretizante. Tare-i mai place să se admire hermeneutizând.

    Îmi amintesc cu oarecare neplăcere cum bate câmpii FOARTE pseudo-freudian în Regăsirea intimităţii. Cu atât mai mare neplăcerea cu cât, iniţial, mă păcălise!

    RăspundețiȘtergere
  3. dragos, tu esti aici? http://3.bp.blogspot.com/_F3hEmm0AqHs/Sun4R8esnXI/AAAAAAAAAWg/FeO8TbAoEMg/s1600-h/JANE.jpg

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu, sunt un novice. Daca ai timp si chef sa citesti concluziile unuia ca mine vizavi de FILB intra pe http://constantinpistea.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...