4 decembrie 2009

a murit scriitorul marin mincu

4 comentarii:

  1. Dumnezeu sa-l ierte! Cred ca datorita lui a patruns Eco in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. plus excelenta antologie a avangardei romanesti. sa ne fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine ma leaga o amintire cam amuzanta si nu prea. La un tirg de carte colegul meu Alex Matei si cu mine i-am dat un grupaj de poezii pentru revista paradigma care aparea la Constanta, dar criticul a incurcat plicurile, si a publicat poeziile mele semnate de Matei si pe cele ale lui Matei cu numele meu.
    Nu eram foarte apropiati dar i-am citit cartile, era un bcunoscator al poeziei italiene si romane, un precursor al postmodernismului, el a adus textualismul la noi, si a scris citeva pagini memorabile de critica despre Eminescu, Barbu, a realizat o antologie comentata a poeziei contemporane. Stiu doar ca a suferit o operatie foarte complicata recent si ca nu se simtea foarte bine desi l-am intilnit cu citeva zile inainte sa moara la Gaudeamus, unde am schimbat citeva cuvinte.
    Dumnezeu sa-l ierte!
    Iulian Baicus

    RăspundețiȘtergere
  4. P.S. Am uitat, va rog sa ma scuzati cele doua romane publicate in Italia, care au avut ceva ecou in cizma, si studiile de semiotica, era un ambasador al lui Umberto Eco, pe care l-a invitat in tara, iar (pe) la cenaclul lui s-au lansat sau au trecut foarte multi poeti contemporani.
    tot Iulian Baicus

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...