29 aprilie 2010

blogul e un lucru bun

aşa am finalizat eu o discuţie de-aseară, de la pavilionul unicredit, sub genericul literatura de după bloguri. aici vorbitorii am discutat (după părerea mea fără utilitate), despre valoare tradiţională vs. internet, critici literari vs. blogări, canon vs. anticanon. discuţii pasionante de altfel, dar...

oricum, ca idee, mai trebuie să treacă multă apă (poluată) pe dâmboviţa până când oamenii de cultură vor vrea să folosească (cu folos) instrumentele actuale tehnologice şi economice. sau măcar să accepte că acestea nu sunt incompatibile cu cultura.

şi iar vom vorbi de generaţii... :(
etc.

13 comentarii:

  1. Blogul e bun daca nu indeamna la desconsiderarea operelor lui Thomas Mann.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai degraba de mentalitati e vb aici decat de generatii, fiindca nu varsta face blogul si nici traditionalistii cultura :)

    RăspundețiȘtergere
  3. din ce scrii tu aici rezulta ca oamenii de cultura nu folosesc tehnologiile...poate n-ar fi rau sa mai citesti. sau poate sa renunti la generalizari! sau poate sa nu mai cataloghezi asa, cat ai bate trei litere la tastatura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei, daca inaltul conclav n-a ales papa, ci a decis ca blogul e bun, am sa merg inainte. Daca se decreta cumva ca blogul e rau, mintenas il inchideam :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @mofturi - dar nici la adorarea lor.
    @Liviu Druga - da, e vorba de mentalitati, dar in discurs tot despre "generatii" e vorba. nu ne putem dezbara de clisee...
    @d. - da, n-ar fi rau sa mai citesc. si poate voi renunta si la generalizari. dar la ironii, niciodata :)
    @Micawber - pai da.

    RăspundețiȘtergere
  6. este pacat ca, la finalul discutiei, a trebuit sa subliniem ca blogul e un lucru bun, cand discutia nici macar nu ar fi trebuit sa se poarte in termeni de bun sau rau. blogul este un suport, un mijloc, iar valoarea, lucrul care conteaza, poate lua diverse forme, atatea cata diversitate exista in univers. mi-a parut rau sa vad ca, inca o data, discutia s-a pus in termen de "ori, ori" in loc sa cadem de acord asupra unui "si, si" armonios pentru toti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine zis "vor vrea". Multi intelectuali inca mai cred ca blogul este rezultatul unei frustrari...

    RăspundețiȘtergere
  8. blogul e bun doar daca indeamna la adorarea operelor lui Thomas Mann. daca nu e blog rau.

    RăspundețiȘtergere
  9. subscriu la cele spuse de mofturi & intarite de strelnikov (dragos c, dk fraza ar fi sunat asa: 'Blogul e bun daca nu indeamna la desconsiderarea operelor lui anton cehov' sint convins k ai fi fost de acord ;P)

    exista si lucruri interesante pe bloguri; din pacate, audienta lor este de nisha (sau comunitara) pt k blogurile cele mai accesate nu sint si cele mai bune... iar asta pt k, intrind 'in retea', comunitarea blogarilor isi imparte cititorii (uneori, ei insisi blogari) &, in loc de 'de la unu la mai multi' (modelul traditional scriitor/cititori), acum este 'de la mai multi la (tot) mai putini'.

    si mai exista o specificitate notabila: inainte vreme, enormitatile semidocte debitate de unii/altii dspr un autor/artist sau altul (gen: 'th. mann/ingmar bergman/muzica contemporana/'arta moderna' ma plictiseste'...) se pierdeau in eter (& era mai bine pt cei/cele care le emiteau!); acum, ele sint stocate forever ;P

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu alte cuvinte lui als nu-i este ''frica'' de bloguri, ci de eternitatea lor! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesant de citit si parerile unui (alt) participant la evenimentul de la Unicredit:

    http://marinanton.blogspot.com/2010/05/literatura-de-dupa-bloguri-opiniuni.html

    RăspundețiȘtergere
  12. @Micawber - e mai mult un studiu de caz.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...