30 noiembrie 2010

o oră cu horia gârbea

împins de sorin tudor să vin, pentru că aveau să fie comentate "profesionist" câteva texte ale cenacliştilor recitiri ce cu veselie îl moderez, am participat aseară la club a la o agapă cultural-literară cu scriitorul horia gârbea. nu spun că, împreună cu cei doi moderatori (unul dintre ei, un cristian) şi invitatul, eram nouă, punând la socoteală nevasta şi copilul scriitorului, cert e că m-am distrat.

nu ştiu cum scrie horia gârbea - preşedinte al uniunii scriitorilor bucureşti - însă ca persoană e delicios. de pildă, am aflat că scrie literatură încă din clasa a şaptea, asta fiind un fel de a cânta muzică sau a picta pictură. că a frecventat atât cenaclul lui manolescu, cât şi al lui marin mincu, că e profesor la politehnică de rezistenţa materialelor (parcă), că a scris cronici negative extrem de critice contra scriitorilor mari (traian coşovei, de ex.) şi că de aceea ţine poşta redacţiei la românia literară, că laurenţiu ulici era un minunat jucător de bridge, şi că există cineva cu numele de coriolan neamţu care era bun la nu ştiu ce.

toate acestea pe fundalul unui power-point cu poze ale scriitorului la grătar, în excursie cu sombrero, prilej cu care am aflat (după legitimaţia expusă) că a lucrat la prima revistă/tabloid porno din românia, phoenix, construită din decupajele revistei ungureşti otto (parc-aşa se numea).

repet, nu ştiu cât de bune sunt cărţile invitatului de la club a, nu ştiu nici cât de bună e administraţia locală a uniunii, însă râsul dumnealui după ale sale glume a fost (râsul, nu glumele) de tot hazul!

ps. opiniile lui h.g. despre textele din recitiri mi s-au părut pertinente şi bine argumentate. fără mişto.

7 comentarii:

  1. deci coriolan neamtu a scris CARTI dspr bridge, HELLO! u shd know, k doar esti 'blog livresc' :P
    ps n-am inteles, adik h.g. ridea dupa propriile sale glume?!

    RăspundețiȘtergere
  2. deci rasul a fost mai misto decat glumele?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu baga si tu strimbe, acu k dragos c s-a imprietenit cu horia g! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne scuzati pentru deranj. Va contactam in legatura cu concursul desfasurat pe site-ul nostru si va invitam sa participati. Va multumim anticipat.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...