29 martie 2011

roblogfestul cultural

juriul de la categoria culturală - florin iaru, ioan t morar şi costi rogzanu (probabil rogozanu) a dat chix şi anul acesta. e părerea mea, evident. pentru că eu aştept de la un blog cultural mai mult decât de la o revistă online care înşiră ştiri şi păreri neutre şi heteroclite - să mă provoace pe diferite teme – nu neapărat academice – de pildă despre un tablou, despre o carte, despre o bucată muzicală, despre o clădire, despre o descoperire istorică, chestii personale – ceva acolo care să-mi pună neuronii la treabă şi din care să-nvăţ. din cele 3 premiate, doar simply bucharest se apropie de aceste preferinţe.
dar mă grăbesc să adaug că era şi greu de ales dintre atâtea bloguri, multe slabe (nu că al meu ar fi genial). multe sunt colective - simple adunături de postări fără o direcţie anume, fără un numitor comun.

pe lângă dezamăgiri, astfel de concursuri mă bucură când îmi descoperă bloguri bune, de care nu ştiam. am mai găsit 3- mai e nevoie s-o adaug, aproape ignorate de juriu:

despre anton - un blog al cărui personaj e anton. plus fragmente din multe caiete celebre.
jurnal de călător - al unui tip care nu oboseşte să fie uimit de locurile prin care călătoreşte.
neapărat.ro - deşi un blog colectiv, cu fiecare post surprinde!

oricum, cultura la români stă destul de prost, şi în bloguri. cele puţine câte suntem va trebui să stăm pe baricade. în ciuda juriilor, zelistului şi alti tehnocrati.

5 comentarii:

  1. mulţumesc pentru apreciere, Dragoş! Eu particip la competiţia blogurilor culturale pentru că nu am altă categorie la care să mă înscriu. Deşi public mai mult despre transportul în comun, despre patiserii şi cofetării, am ajuns să fiu citat mai degrabă ca blog cultural; am fost şi la o emisiune la Radio România Cultural; nu că fac mofturi - dar chiar ştiu alţi oameni care chiar merită apreciaţi şi nu sînt cunoscuţi.
    În fine. Eu îmi doresc mai multă influenţă pentru blogurile despre Bucureşti, dacă mă întrebi pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Roblogfest e asa de bine promovat incat am aflat de el deabia dupa ce se inchisesera inscrierile. Sau poate nu citesc eu ce ar trebui sa citesc ca sa fiu la curent...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am remarcat și eu blogul „despre anton”, pe lîngă alte bloguri bune plasate în subsolul clasamentului juriului.

    RăspundețiȘtergere
  4. blogul despre Anton e special, chiar nu știam de el.
    mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut, ma bucur ca ca ti-a placut blogul meu! Din pacate in ultima perioada nu am apucat sa public impresii de prin locurile pe unde am mai fost.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...