22 aprilie 2011

veniţi, bă, să stăm de vorbă

horia bernea, telefonându-i când lui andrei, când mie, cu reproşul că nu stăm îndeajuns de vorbă. 
"- bă, o să murim, bă! veniţi, bă, să stăm de vorbă, că o să murim!" a murit. 
(gabriel liiceanu, întâlnire cu un necunoscut, p.350)

în 2009, într-o discuţie despre sinucidere de pe blogul raul necesar, als [alex leo şerban] spunea că voi fi surprins de ce se va-ntâmpla cu el peste 2 ani. eu n-am înţeles nimic, discuţia am uitat-o, als a murit, n-am stat mai mult de vorbă.

regret că n-am stat mai mult de vorbă cu fratele meu dispărut acum 14 ani, îmi pare rău că nu reuşesc să-mi întâlnesc prietenii la un pahar de vorbă.

mess, facebook, telefon - nimic nu se compară cu fiinţa fizică de aproape, cu grimasele, cu vocea şi râsul, cu gesturile, cu mirosul, cu prezenţa. nu venim destul să stăm de vorbă cu persoana iubită, cu familia, cu prietenii. chiar şi cu necunoscuţii. 

să profităm, deci! să venim şi să stăm de vorbă. 

desenul de hanna sidorowicz

4 comentarii:

  1. Dragos, asta inseamna ca als s-a sinucis sau doar ar fi vrut?

    RăspundețiȘtergere
  2. cata dreptate ai ! ...
    m-am gandit mult,tulburata de plecarea lui a.l.s. - daca decizia lui din 2009 a fost si consecinta diagnosticului fatal de care noi am aflat acum...( mai stii ce a scris la moartea colegei lui Lena de la "Dilema" ?; fragmentul e pe Liternet,intre altele ,printre care si comentariul la moartea lui Michael Jackson)
    acum ma gandesc ca a trait ,exact asemeni ei,senzatia ..."deadline"-ului, a ultimelor suvite de viata pe care le mai smulgi cand timpul tau devine finit.

    RăspundețiȘtergere
  3. @lolablau - mersi!
    @christine - din cate stiu, doar ar fi vrut.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...