30 august 2012

o seară tango

librăria kretzulescu mi-a făcut o surpriză astă seară. am mers la joia lingurițelor și am aterizat în mijlocul a zeci de persoane de sex feminin - toate înfierbântate de muzica tangoului argentinian. chiar pe locul unde săptămâna trecută șezuse sfătos pleșu.

acum însă, toate elementele au contribuit la o atmosferă străină, una amețită de melodii de tango, zbuciumată de dans tot tango, aromată de ceai mate (desigur mai soft decât cel argentinian) și ascultată cu lecturi de carte. ca să fiu mai specific, a cântat și dansat trupa volver, a oferit ceai bernschutz & co și s-a citit din cartea iustinei irimia ultimul tango la buenos aires. evident că era și avon pe-acolo, dar exclusiv pentru femei.

pot să spun că tare mi-a plăcut
1. am aflat că ceaiul mate este foarte amar și se bea pentru bună înțelegere și dispoziție între oameni - am băut și eu pentru prima oară (și nu e foarte diferit de ceaiul verde fără zahăr).
2. mi-am confirmat faptul că rețeta infailibilă pentru a da gata o femeie e s-o dansezi tango - toate femeile și fetele dimprejur erau nemișcate, vrăjite, cu inima în gât la ritmul trupurilor și încolăcitul de picioare ale dansatorilor. unele se urcaseră sus, la etajul librăriei, pentru savurare.

poate odată mă voi apuca să-nvăț și eu tango sud-american.

4 comentarii:

  1. Hmm, mi s-a parut ca te-am recunoscut. Sunt curios daca vor fi insomnii de la mate. Muzica a fost foarte buna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-ai zis și tu salut, am fi făcut cunoștință. așa nu trebuia să șed stingher. insomnii? nu cred.

      Ștergere
  2. se găsește și la plafar ceai de yerba mate :)
    http://www.plafar.net/produse/Sonnentor-ceai-mate-90g-buc-sonnentor-i10809.html
    (în argentina se servește în recipiente speciale, printr-un pai metalic numit bombilla:
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mate_en_calabaza.jpg)

    RăspundețiȘtergere
  3. am fost si eu, imi pare rau ca n-am putut sa stau pana la sfarsit, sunt 98% sigur ca ar fi fost ceva special. sunt de acord cu (o) reteta de a gata o femeie dansand tango si cu ceaiul (mie mi-a adus a ceai negru cu anason si un strop de iasomie). lecturarea ar fi trebuit s-o faca altcineva, cineva mai pasional si mai spontan.
    as dansa si eu tango argentinian. la buenos aires.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...