după succesul arhi-cunoscuţilor denisa comănescu de la polirom, apoi humanitas, şi bogdan alexandru stănescu de la polirom, editurile s-au gândit să lase anumite colecţii pe mâna unor oameni, beneficiiand astfel de notorietatea, dar şi experienţa acestora.
editura univers a încredinţat colecţia globus (în format nou) blogăriţei luciat, ce a revenit şi cu blogul ei în online. salut atât iniţiativa editorului, cât şi reluarea activităţii. „am acceptat să coordonez eu colecţia asta minunată şi vreau să-i dau
toate şansele, să pun umărul, atât cât pot, şi la promovarea ei“, spune luciat într-un interviu pe bookaholic.
formatul colecţiei de până acum - în care au apărut donald barthelme, dürrenmatt, vonnegut, pérez galdós (despre cartea marianela am zis aici) - îmi place tare mult, şi sper că şi conţinutul se va menţine pe măsură. primul volum din noua serie, care va apărea în aprilie, este speranţa: o tragedie, de shalom auslander; iar printre apariţiile următoare se numără romane de margriet de moor, eric chevillard, patrícia melo, christian gailly, patrick flanery - în versiuni româneşti de gheorghe nicolaescu (olandeză), claudiu constantinescu (franceză), veronica d. niculescu (engleză), ana mihăilescu (franceză), silvia dumitrache (engleză) etc.
editura all a încredinţat lui alex ştefănescu, în cadrul colecţiei strada ficţiunii, lista lui alex ştefănescu. este vorba de publicarea a literaturii române contemporane. „voi include în colecție numai cărți care îmi plac, indiferent dacă sunt scrise de celebrități sau necunoscuți, de tineri sau bătrâni, de oameni cu studii universitare sau autodidacți, de prieteni sau dușmani.“ declară criticul.
primele apariţii sunt trei romane şi o carte de proză scurtă:
paraclet de freddy gârbaci, premiul de silvian floarea, salonul de masaj de cornel george popa şi viaţa face toţi banii de vlad a. popescu.
editura trei a cooptat-o în echipa lor, drept coordonator editorial, pe virginia costeschi (editor-in-chief, new york times book review, romanian edition, elefant.ro şi bookmag.eu.
la editura corint a venit, ca redactor-şef, ana antonescu (blog aici), fosta coordonatoare a colecţiei babel de la nemira.
până la urmă, să sperăm că toate acestea vor aduce o calitate mai bună a titlurilor prezente în piaţa de carte,
Cartea tipărita se înoiește ca design fix înainte de a muri. Astea sunt detalii de genul pantofi de muliu, costum ultimul drum și rumegus mai moale în coșciug.
RăspundețiȘtergereChestii livresti/postume, hai fi contra și fă spume!
:))
tipărita și de moare, am biblioteca mare! :))
RăspundețiȘtergere