23 iunie 2008

Vin şi io la Pamuk...

Aş vrea să citesc un roman de Pamuk, dar nu ştiu care. Am început Mă numesc Roşu, dar după vreo treizeci de pagini nu m-a convins defel, nu mai ştiam cine e cine, aşa că l-am abandonat.
Pe net am descoperit că unii - străinii - zic cum că cea mai tare e Zăpada, dar eu ştiu că e o carte politică, şi parcă n-aş vrea, alţii că cea mai tare e Cartea neagră, cu detectivistică şi cu tot felul...
Şi nu prea ştiu pe mulţi care să le fi citit pe tustrele ca să-mi poată face o clasificare.
Eu vreau s-o citesc pe cea mai tare...
Sunt într-o trilemă. Mă poate ajuta oare cineva?...

4 comentarii:

  1. Nu prea cred ca ajut cu dilema, pentru ca n'am citit decat o carte - Ma numesc Rosu. Dar as zice sa ii mai dai o sansa, ca pe parcurs te obisnuiesti - si cu personajele, si cu stilul si ajunge sa "te prinda". Mie mi'a placut destul de mult, mi s'a parut o poveste interesanta si nu chiar atat de confuza pe cat pare, chiar daca uneori putin repetitiva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Io, io le-am citit pe toate trei si-nca una pe deasupra :D Aia pe de-asupra e "Istanbul - Memories and the city" si asta mi-a placut cel mai mult (e autobiografica, iar amintirile lui Pamuk se leaga de transformarea unui oras pe care-l priveste cu atita hüzün!! -asta-i un fel de melancolie locala) Dup-aia vine Snow, care e superinteresanta (din punct de vedere politic, religios, social, uman) si care...brrr..dupa ce-am aflat de atentatul pus la cale impotriva lui, m-am temut ca ar putea fi premonitorie. Apoi ar urma The Black Book, inteligent construita ca si plot, desi nu asta se dezvolta, si abia, apoi Ma numesc Rosu!! Evident, topul meu Pamuk!!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Viata cea noua". In primul rand. E extraordinara si-o sa-ti dai cu siguranta seama de ce spun asta. Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...