2 iulie 2008

To Whom It May Concern


Nu, nu e recenzia romanului lui Raymond Federman, ci cateva gânduri fugare prinse printre două-trei sarcini de serviciu:

Gramoşii scriu pe blog că au ceva probleme de sănătate, le urez multă multă multă sănătate!
*
Observ că pe bloguri nu-i deloc activitate scripturistică, cel puţin pe blogurile pe care le citesc eu, ce dacă e vară, ba acuma e vreme de scris, la umbră cu monitorul în faţă şi cu ceva rece lângă!
*
M-am apucat, nu ştiu ce mi-a venit, e drept că am fost provocat într-o discuţie cu o filoloagă, m-am apucat, zic, de Beckett, nu, nu de teatrul lui ce l-a făcut celebru, ci de un roman. Molloy. Plictisitor dar provocator totodată. Şi mă încurajez că voi face parte dintre puţinii cititorii români, poate chiar internaţionali! ai lui.
*
Pentru Cartea din geantă : îi dau zor cu Lindenfeld-ul lui Ioan T Morar, n-aş fi crezut că e atâta de mişto! Abia l-am găsit, prin librării e epuizat... nu, nu-i fac reclamă.
*
Alături de garsoniera în care locuiesc, a murit cineva, sunt foarte mulţi bătrâni. Şi observ că apropierea morţii mă stinghereşte în privatul meu, mă face mai atent, umblu mai uşor, dau muzica mai încet. O fi ruşine sau o fi respect? Oare persoana care-a murit o fi citit vreo carte cât o fi fost în viaţă ? Şi dacă da, i-o fi folosit?...

8 comentarii:

  1. 'lindenfeld-ul' lui morar, neasteptat de bun. l-am citit dintr-o suflare. scrisoarea din lagar, ravasitoare, iar umorul povestirii bine dozat. cinematografic si cu bun gust.
    e ceva pt o un roman scris de un poet :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @pantacruel - intersant e ca scriitorul e cunoscut mai mult ca persoana publica - diverticist, catavencist, cotidianicist, dar foarte putin ca scriitor. si tocmai ca scriitor straluceste.

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu mi-am luat lindenfeld-ul si abia astept sa-l citesc. mi-a placut tare mult ce s-a vb la booktalks.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am citit malone moare si texte de nefiinta si mi-a placut foarte mult umorul lui bek. cine stie, poate ma reapuc si eu de el.
    pe mine ce ma stupefiaza atunci cand cineva moare este sa vad ca nimic nu se schimba dupa aceasta moarte, ca totul ramane fix la fel ca inainte.

    RăspundețiȘtergere
  5. kierkegaard sunt eu, Ironistul, nu mai tin minte cand am bagat nicul asta ciudat.

    RăspundețiȘtergere
  6. @jane - am avut si io o surpriza...
    @ironistul - cu cat e mai dificil, cu atat ma provoaca mai tare. si m-am necajit ca ti-ai parolat blogul.

    RăspundețiȘtergere
  7. s-ar putea sa-i dau drumul din nou, dar ceva mai incolo. a fost si o chestie legata de serviciu.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...