8 aprilie 2009

o cerere ciudată

am primit ieri o propunere de la o scriitoare - din care eu n-am citit pân-acum nimic - de-a posta pe blogul meu câteva fragmente scrise de ea. pentru că e ceva nou pentru mine şi nu am văzut pân-acum să se fi făcut aşa ceva - toată lumea postează doar "opere" proprii, m-am gândit să fac un sondaj (dreapta), apoi - poate - să experimentez.

aşadar, v-ar plăcea să citiţi pe acest blog proză scrisă de alţii?

evident, aşa cum i-am şi răspuns acestei scriitoare, singurul "criteriu" al postării este să-mi placă mie.

28 de comentarii:

  1. Dragos, daca e sa-ti placa tie (si deocamdata, in ceea ce priveste cele scrise, imi place si mie ce-ti place tie -hi, hi) din partea mea, sa tot posteze. Problemu': ai suporta ideea unui blog in co-tutela in cazul postarilor consecvente sau vrei sa-i permiti doar de 3 ori pe an, asa, de bon plaisir?

    RăspundețiȘtergere
  2. @andre - a, nu!, ci asa cum spui - de bon plaisir. cat despre "co-tutela", am in vedere pe cineva:)

    RăspundețiȘtergere
  3. dacă e ceva interesant, de ce nu...?

    RăspundețiȘtergere
  4. subscriu si eu, ar fi interesant :)

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt extrem de curios, deja! hai sa vedem!

    RăspundețiȘtergere
  6. dar duduia respectiva dc nu pune pe blogu ei, nu are? dc nu are? cica toti scriitorii au bloguri, ea dc n-are?

    da ideea nu e rea, da

    RăspundețiȘtergere
  7. baga si facem misto dupa :D ca la junimea

    RăspundețiȘtergere
  8. It's up to you. Nu vad de ce nu. Desi, tre' sa recunosc ca intru pe blogul tau sa citesc ce scrii tu, nu altcineva.

    Azi l-am vazut pe ALS la teveu si ma gindeam ce coincidenta si ce diferenta si ce chestie. Emisiunea cu Parisul, pe Cultural. Faza e ca exact asa m-am lovit si eu de Paris prima data: incercind sa scap de programul de robocop japonezut si sa prind cind mai intens aerul orasului. Nda.

    RăspundețiȘtergere
  9. probabil k eu sint singuru care nu m-am vz la teveu in emis cu parisul... mi-a zis mama k aveam plovaru shifonat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ALS :-)) Nu era, domnule, sifonat! Facea cute din cauza pozitiei, dar, in rest a fost ok. Misto straduta pe care fugea Balzac sa scape de creditori. Asta cautam si io. Stradute de-astea, nu sa fug de creditori. Ma rog, eu m-am dus la mormintul lui Morisson, evident, si, ce sa vezi, in drum am dat nas in nas cu mormintul lui Enescu. Foarte jenata m-am simit ca nu m-as fi dus sa ma fitii in Pere Lachaise pentru Enescu.

    RăspundețiȘtergere
  11. enescu linga morrison?! poate EMMA enescu! :))
    eu am fost si 'la' elvire popesco.
    curat, calm, placut; recomand.
    lachaise-ul este un labirint fascinant (ma rog, mie-mi plac oricum cimitirele...), mai recomand cele 2 cavouri ale familiei d'ornano (cum intri pe stinga), care sint cam fata-n fata, pe diagonala - ala ancien & ala nouveau. se pot admira stilurile funerare marcate de l'air du temps, gen...

    RăspundețiȘtergere
  12. N-auzi ca am dat in drum, intimplator, peste el, de mi-a crapat obrazu'? Nu erau unu' linga altu'. Oricum, i-am gratulat osemintele cu citeva picaturi de bere, pe care gardienii de la mormintul lui Morisson nu m-au lasat sa le torn. Restul picaturilor le-am baut eu, in cinstea lui Napoleon.

    RăspundețiȘtergere
  13. ah, esti de-a lu napoleon?! eu mi-s cu bourbonii.

    eu tot asa, intimplator, am dat peste lyotard (chiar el!). tot mormint.

    RăspundețiȘtergere
  14. si eu tot asa am dat peste enescu, intamplator. numa ca fugeam de morrison, io ii cautam pe balzac, pe moliere si pe wilde :):):) (duoaaamne!)
    pana la urma am dat peste enescu si atunci n-am mai rezistat, m-am dus si la morrison. unde nu era nici un gardian, doar un american care vorbea franceza cu accent delicios si care ma intrebase inainte daca stiu cumva unde e jim. am reusit sa stau o zi intreaga in pere lachaise, din 5 cu totul in paris. tre' sa ma mai duc...

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ dragos: uite, chestii de genul asta pot confuza oamenii si ii pot face sa creada ca iei partea cuiva. eu nu am ce discuta cu domnul de mai sus, daca vrea sa ma hartuiasca n-are decat, daca tu esti de acord cu ce face zi-mi si nu mai comentez. paguba-n ciuperci, oricum (adica nu pierde nimeni nimic daca nu mai comentez eu pe blogurile pe care le frecventeaza domnia sa, asta vreau sa zic).

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  18. şi eu am făcut turism funerar. jim e lângă apollinaire, aşa să ştiţi. da parcă-n montparnasse mi-a plăcut mai mult. acolo locuiesc (de tot, cum ar veni) ionescu, balzac, tzara, alehin (e şahist, frate-miu ştie), beckett, cortazar, cioran. şi e şi a nu ştiu câta copie a sărutului.
    (zum, cel mai simplu e să faci abstracţie. un text necitit nu există. un om care scrie un text necitit nu există.)

    RăspundețiȘtergere
  19. Pentru postat fragmente literare cred că există destule site-uri, unde mai primeşti şi comentarii (clubliterar, rocultura, poezie.ro, roliteratura, etc.). Pe blog cred că pui fragmentele altora ori pentru că te încântă foarte tare, ori pentru reclamă.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ luiza: balzac nu e in pere lachaise?! parca l-am vazut si parca asa stiam. ca in montparnasse n-am ajuns inca. hmmm...

    turism funerar am facut si in berlin, am fost in cimitirul unde sunt hegel si fichte. mic (sau asa mi s-a parut mie), foarte linistit (chiar si pentru un cimitir) si cam rece. si ne-au si dat repede afara ca se inchidea.

    RăspundețiȘtergere
  21. louise, dintre 'locatarii' montparnasse-ului l-ai uitat pe dragul de dragul nostru serge! (gainsbourg)
    ps iar eu o mai pun, la 'chers montparnassiens', pe minunata delphine seyrig... (din 'anul trecut la marienbad' & 'india song' si etc)

    RăspundețiȘtergere
  22. zum, daaaa, am vrut să zic baudelaire, nu balzac. ce-o fi fost în capu meu. adică înţeleg că încep amândoi cu b şi-s de secol 19, da'n rest.. anyway, la balzac nu m-aş fi dus nici dacă m-ar fi chemat însuşi honoré.

    leo, am uitat de serge.. da' în montmartre oare cine stă? :D

    RăspundețiȘtergere
  23. louise, in montmartre sint 'cazati' truffaut & dalida... da acolo n-am ajuns

    ps eh, la balzac (stim k) nu, da la sieur GUEZ de balzac, hm? ;)

    RăspundețiȘtergere
  24. pe guez, clar, da! ia uite unde stă, le veinard:
    http://charente.angouleme.free.fr/angouleme/angouleme/angouleme/angouleme0663.html

    RăspundețiȘtergere
  25. !!!!!!!!!!!!!!!!! e ziua lui baudelaire azi.

    RăspundețiȘtergere
  26. Cimitirul protestant din Roma este absolut incantator: plin de verdeata, de lespezi albe, locuri umbroase si soare stralucitor, flori generoase; dar, mai presus de toate, este un sanctuar al pisicilor: albe grase negre slabe lenese zburlite portocalii pisicoase rautacioase.

    Si epitafuri:
    Shelley: "Nothing of him that doth fade, But doth suffer a sea-change Into something rich and strange"

    Keats: This Grave contains all that was mortal, of a YOUNG ENGLISH POET, who on his Death Bed, in the Bitterness of his heart, at the Malicious Power of his enemies, desired these words to be Engraven on his Tomb Stone: "Here lies One Whose Name was writ in Water."

    Ar fi interesant un post separat despre cimitirele prin care am umblat fiecare din noi, editat de Dragos, eventual cu niste poze trimise de fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  27. ce mi se pare CEL MAI ciudat este k un post dspr o carte-pe-blog (in pregatire la editura 'chestii livresti' ;)) ajunge un fel de... cimitir!!
    wtf, smth's wrong?!

    hai sa zicem si ceva de nunti...
    si botezuri of course

    RăspundețiȘtergere
  28. @Luiza: Nu stiu de ce nici nu ma mai mira sa te vad vorbind cu-atita insufletire despre cimitire : )

    RăspundețiȘtergere
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...