23 aprilie 2009

schimb de blog

postul meu de azi e pe alt blog. adică aici.

pun în practică astfel o idee proprie (nu, nu cer copyright) - schimb de blog - de a posta pe blogurile altora - şi viceversa. evident, în spiritul fiecărui blog în parte...
şi asta tot în spiritul reîmprospătării de primăvară... şi în ideea de net.

17 comentarii:

  1. Bravo, Dragos, foarte frumos portret! :)

    Eu, cind ma gindesc la d-l Adrian Ciubotaru, il asociez cu Eliade (maestrul declarat, son coffre a outils) si il identific cu o hermeneutica incontinua.

    Si mai cred ca pentru d-l Ciubotaru vrea sa epateze mai ales prin autenticitate. :) Poate, Dragos, ar trebui sa te gindesti ca nimic din ceea ce este literar NU poate fi ‘autentic’, iar textele filosofice ale d-lui Ciubotaru sint si ele literatura. 'Autenticitatea' e o notiune foarte saraca, dupa parerea mea.

    Da, si mie mie se pare ca d-l Ciubotaru se priveste in oglinda si se admira cind scrie, cind citeste, cind vorbeste despre cum poate fi traita filosofia. O doza masiva de narcisism, deranjanta uneori. Dar fara aceasta doza masiva de narcisism d-l Ciubotaru, 'dandy', nu si-ar fi putut ’sculpta sinele’ in forma pe care o putem admira (alaturi de dumnealui) acum, n-ar fi putut scrie, n-ar putea continua sa scrie si sa-si publice cartile pe care cu siguranta o sa le publice :).

    Amuzanta idee, oricum. Trebuie sa fie postari omagiale? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @alexandru - deci sa inteleg ca imi dai voie sa postez ceva livresc pe blogul tau?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, Dragos, multumesc, I'm a control freak :)

    Ma gindisem si eu la ceva asemanator: sa scriem fiecare pe blogul nostru in stilul unui alt blogger. Ca intr-un numar din Romania literara de acum aproape 15 ani, daca-mi aduc bine amine (Ionuca de-abia incepuse sa mearga in picioare). Redactorii revistei isi schimbasera intre ei rubricile, N. Manolescu scrisese un poem in locul lui Emil Brumaru, Ioana Parvulescu in locul lui N. Manolescu samd. Cred ca a fost cel mai amuzant numar al Romaniei literare. : )

    Gindeste-te cit de amuzant ar putea fi: eu sa scriu, de exemplu, niste dezvaluiri ca d-l Isuciu, tu sa scrii frumos ca d-l Cristian Sirb, Cinabru sa scrie pynchonian ca d-l I. Baicus in ultimele texte, d-l Isuciu sa scrie echilibrat ca Cinabru, Zum sa-mi imite mie pretiozitatile si toate celelalte naravuri si defecte :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Alexandru: asta e o idee grozava! nu mi-ar iesi in veci un post scris in stilul tau, dar cred ca merita incercat (pentru ca celelalte propuneri sunt delicioase :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Alexandru: imi pare rau ca ma crezi asa inapoiata :P dar sa stii ca de fapt am inceput sa vorbesc si sa merg destul de repede si nu la 7 ani, cati aveam acum 15 ani :P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ionuca: Iarta-ma, te rooog, una dintre chestiile care ma fac sa zimbesc pe blogurile astea alea noastre e ca toata lumea te tachineaza ca esti mai mica :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Alexandru: adevarul e ca sunt mai mica si imi place asta, asa ca nu face nimic :) *dar uneori trebuie sa respectam cronologia, la naiba! :))*

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ionuca: De acord, in "Istoria critica a blogosferei literare" (Editura Academiei, 2030, 2031 p.), o sa inlocuiesc "Ionuca de-abia invatase sa mearga in picioare" cu "Ionuca era in clasa intai si uite-atata avea un ghiozdan in spate".

    RăspundețiȘtergere
  9. dragos, nu mi se pare o idee f buna (no offence!): daca intra dl ciubotaru aici, atunci eu nu mai pot sa intru, iar daca intru la dl ciubotaru sa te citesc pe tine ma deranjeaza ideea k poate intra dl ciubotaru ORICIND k deh, e la el acasa... :(

    @ ionuca: don't mind alexandru; umorul sau e mai greu de inteles, true, the bottom line is he's trying hard to be friendly... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Alexandru: mere, mere, imi place rectificatia. Astept sa iasa cartea :D

    @ als: intr-un tarziu mi-am dat si eu seama. Ce sa-i faci, uneori chiar nu stiu de gluma :) *nu ca m-as lauda cu asta*

    RăspundețiȘtergere
  11. @Ionuca: Uf, m-am liniştit acum. Noroc că umorul d-lui Alex Leo Şerban e mai uşor de înţeles decît al meu :)

    RăspundețiȘtergere
  12. si nu numai umorul, ci asa, in general ;)
    eu sint o persoana simpla, de aia ma si ocup de cinema (= o arta populara)...

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi se pare foarte interesanta ideea "schimbului de blog". Te invit si pe blog-ul meu cu un post, cand ai timp.

    http://artistiromani.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. Mie îmi pare rău că, prins cu vacanţe forţate, şomaj tehnic şi reîntoarceri deprimante în "câmpul muncii", nu am apucat să văd oferta lui Dragoş.

    Cred că m-aş prinde în aşa ceva, dacă e încă valabil. Deşi, mi-ar fi foarte greu să scriu atât de echilibrat, diplomatic, lesne de îndrăgit ca pe 'Chestii livreşti'. Io-s mai ascuţit...Tre' să vorbesc şi cu titulara mesei_pustii, fireşte.

    Mulţumesc pentru amabilele referiri la scrisul meu, în plus!

    RăspundețiȘtergere
  15. @cristian sirb - sigur, te astept c postari, o sa pregatesc si eu pentru voi.

    RăspundețiȘtergere
  16. La spartul targului vin si eu. Frumos, ca idee si realizare. Astept si restul.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...