26 iunie 2009

există sf românesc?

aseară, la cenaclu, am stârnit ceva vâlvă cu postul meu despre aşteptările unui cititor de la autorii sf.

articolul e aici.

LE - deja am fost luat la refec pentru articol :)

9 comentarii:

  1. Dragos
    Eu ma bucur ca ai zis ce era de zis si ca ti-a venit mintea - sau chiar n-o fi plecat - la cap. Minoratul genurilor nu tine de tema, ci de modul de a le scrie, that's all. Daca o luam asa, si "Brave new world" e SF si "Parfumul" e politista. Dar, ambele, nu sint nici una nici alta. Imi pare bine ca intuitia, onestitatea si... hmmmm, iubirea fata de carti, te-au pus sa scrii ce ai scris. Mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Misto articol ;)
    ce inseamna refec?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si inca o intrebare: ce are lumea cu sf-ul in ultima vreme, ca si in dilemateca tot despre asta scrie.

    RăspundețiȘtergere
  4. acuma, asa, fara a intra in amanunte, ci strict referitor la titlul insemnarii: de la "exista sf romanesc?" la "ce astept eu de la sefeul romanesc" e cale cam lunga. intrebarea "exista sf romanesc?" si- a pus-o si nicolae manolescu si el a rezolvat-o usor: daca el nu stie inseamna ca nu exista. sper ca te-ai convins ca e ceva de citit pina sa ajungi la a transforma intrebarea in afirmatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. @bianca s - dar se pare c-am atins puncte sensibile si orgolii nesatisfacute...
    @afreunda - mersi, avand in vedere ca sunt un diletant. la a doua intrebare trebuie sa raspund ca unii vor sa promoveze sf-ul, ceea ce e ok, pe cand altii, nu.
    @michael - eu zic ca exista, altfel nu mergeam la cenaclu. dar altii sunt manolesti in sens invers. iat titlul, evident, e ca sa provoace :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ti-am promis Dragoş că-ţi scriu o povestire în care să ţin cont de ce spuneai că vrei tu de la sefe. E gata, am scris-o aseară.:)) Curând o voi da să fie postat pe site şi sunt curios dacă îţi (vă) place sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. pai daca ai vrut sa provoci... ai obtinut si reactii pe masura. tocmai din cauza titlului. ca daca s-ar fi discutat strict continutul (adica asteptarea ta de la textele citite in cenaclu) altul ar fi fost mersul lucrurilor.

    RăspundețiȘtergere
  8. @dragos c: vezi ca-mi aduci un miel ca ma tot botezi. Scoate n-ul. Pe mine ma cheama afreuda [zise ea si-si aseza ochelarii mai bine pe nas, in timp ce da seductiv din gene].

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...