9 iulie 2009

scrisoare peste 10 ani

am primit o leapşă de la gramo, via adrian ciubotaru - cum ar suna o scrisoare pe care mi-aş trimite-o celui care voi fi peste 10 ani. o dau mai departe lui arthur suciu, biancăi şi, dacă acceptă aşa ceva, lui alex leo şerban.

motto:
et ils résumérent leur vie. / ils l'avaient manquée tous les deux, celui qui avait révé l'amour, celui qui avait révé le pouvoir. quelle en était la raison ? (Flaubert, l'éducation sentimentale)

dragă dragoş,
sper că scrisoarea te va găsi sănătos şi nu într-un spital de boli nervoase sau pe canapeaua vreunui psiholog. sau în ipostaza de praf suflat prin galaxie, în caz că vreun asteroid sau vreun politician i-a făcut felul lumii.
aşa că sper că scrisoarea te va găsi la paris, sau măcar pe undeva pe la sinaia, în excursia anuală pe care obişnuieşti s-o faci.

de asemenea, sper că vei găsi timp să citeşti această scrisoare, printre zecile de lucruri prevăzute în agendă, dintre care, fireşte, nu lipsesc întâlnirile şi conferinţele pe teme de
self esteem şi scrisul pe binecunoscutul tău blog de 12 ani.

m-aş bucura să continui să faci ce-ţi place, să ai mult timp liber, să găseşti dragostea de negăsit pân-acum şi dacă-ţi va părea rău, să-ţi pară pentru ce-ai făcut, nu pentru ce n-ai făcut. cât despre nevastă, mă bucur că e-n vacanţă cu cel mic şi te lasă mai liniştit.

dar atenţie,
ţi-aduc aminte când ai zis că dacă toate astea nu se vor întâmpla, e timpul să intri-n politică!

succesuri!* egon schiele,
dublu autoportret,1915

14 comentarii:

  1. Dragoş
    Mersi de leapşă, dar am făcut de curînd 20 de ani de la terminarea liceului. Nu m-am dus nici la aia de 10 ani şi nici la asta de acum, dintr-un singur motiv: n-am vrut să deschid scrisoarea pe care mi-o trimisesem în clasa a XII-a. Îmi aduc aminte cu maximă oroare, pînă în ziua de azi, ce inepţii am putut scrie acolo...
    Dar, dacă mă rogi frumos, promit să scriu una de care să fiu mîndră peste zece ani (deşi nu cred că există aşa ceva...)

    RăspundețiȘtergere
  2. f draguta scrisoarea, indeed!
    si simpatica si ideea...

    dar n-as putea sa contribui la jocul vostru pt ca mi-am propus sa "fac totul" (= whatever it takes) sa nu ajung la acea virsta matusalemica :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @bianca s; @als - nu inteleg de ce credeti ca sunteti batrani. chiar si frecventarea blogurilor arata ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. pai eu n-am spus ca SINT batrin, am zis doar ca nu vreau sa AJUNG asa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @als - la varsta AIA nu vei fi batran, trust me! depilda, la varsta aia dostoievski isi scria karamazovii...

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragoş!!!
    Eu, bătrînă????? N-auzi că mă face toată lumea "teribilistă infantilă" şi fără să se vorbească între ei!
    Între timp, m-am răzgîndit: abia aştept să ajung la 80 de ani şi să mi se spună că-s "teribilistă infantilă." How cool is that? Bine, cu condiţia să n-am scleroză în plăci.
    Problema e că scrisorile se scriu foarte greu, cu atît mai mult cu cît e cam schizoid să-mi adresez scrisori. Peste 10 ani voi fi complet altfel şi s-ar putea să mă uit înapoi la mine cu un aer de superioritate.
    Eu am cam rămas blocată în faza Preafericitului Augustin (mamă, cum sună!!!), că timpul nu există. Există acest prezent, al meu, care adună şi ieri şi mîine. Dar mă mai gîndesc...

    RăspundețiȘtergere
  7. dragos: "la varsta aia dostoievski isi scria karamazovii..."

    TOCMAI de aia! :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Dragos, dac-ai stii cat de misto e sa te gasesti pe canapea...

    RăspundețiȘtergere
  9. @afreuda - pe canapea da, dar nu spunand intimitati unui strain. si pe banii mei... banet adica.

    RăspundețiȘtergere
  10. era ceva site unde iti puteai scrie un mail si programai cand anume sa il primesti. am incercat si eu si mai mult m-am amagit. in ziua in care a venit (dupa un an) nu realizasem deloc ceea ce planuisem la momentul la care l-am scris. :(

    RăspundețiȘtergere
  11. arata mult mai bine blogul tau inainte
    e asa.. tipator acum

    RăspundețiȘtergere
  12. hehe, dar ai corectat afreuda:)))
    ce ma amuza cum suna, afreunda

    RăspundețiȘtergere
  13. Salutare Dragoş!
    După cum îţi spusem cu ceva vreme în urmă, am scris o povestire în care am încercat să ţin cont de observaţiile făcute de tine. Acum, dacă vrei o poţi citi pe site-ul SRSFF. Sper să nu-ţi pierzi răbdarea înainte de a termina de citit textul.
    Merci de pe acum pentru orice observaţii critice. Indiferent ce ar zice unii, părerea ta contează pentru mine aşa că nu te abţine şi spune lucrurilor pe nume. Te asigur că orice palmă prietenescă apreciez mai mult decât mincinoasele mângăieli pe creştet.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...