7 octombrie 2009

lecturile publice de octombrie

trebuie să vă spun că ţin neapărat să particip la acest eveniment, pentru că eu nu ştiu foarte multe despre radu cosaşu, pricină cu care "mi-am luat-o" destul de rău într-o vizită, în mijlocul unor intelectuali distinşi... :)

11 comentarii:

  1. N-am citit nimic de Cosasu, dar vad ca in "blogosfera" se vb despre el de parca ar fi Gogol. Ma cam indoiesc...

    RăspundețiȘtergere
  2. De fapt, cred ca e vb de sindromul "celebritatii intalnite": cunosc un scriitor/regizor/muzician bun care-mi face cinstea de a mi se adresa..si deja il consider "the best", "cel mai". Stii cine a spus "cand cineva imi propune sa-l intalnesc pe scriitorul X refuz; singura legatura cu el vreau sa o am prin cartile sale"?

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo, florin, pentru diagnostic. mai ales că nici nu l-ai citit pe cosaşu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh, come on, nu fi asa de rea :) Nu zic nici de bine, nici de rau despre Cosasu (evident, pt ca nu am citit). Dar tu mi-ai spune sa-l lecturez inaintea lui Roth sau McEwan (again, n-am citit nimic de ei)?

    RăspundețiȘtergere
  5. lectura nu-i o chestiune de priorităţi, ci de afinităţi. na c-am spus-o.
    da dc ţii neapărat, înaintea lui mcewan da, dar după roth. cu roth de altfel împarte nişte treburi.
    (după părerea mea, cosaşu e unu din cei mai buni scriitori români contemporani. şi unu din cei mai discreţi.)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai ce afinitati sa am daca n-am citit nimic de cei 3?

    RăspundețiȘtergere
  7. deschizi cartea, citeşti primu paragraf, mai auzi de unu altu dintr-o revistă, se lipeşte un rând de tine, îţi place numele unui personaj, dai peste o cronică mişto, un interviu în guardian etc. etc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca tine mai degraba de contextul lecturii decat de afinitate ce spui tu(as in Matei Calinescu: nu exista lectura neprihanita, mereu iti ajunge la urechi ceva despre autor, chiar si cea mai obscura carte iti spune ceva de la prima vedere: formatul, coperta etc). Mai citind cate ceva de Cosasu (articole din DV), nu sunt prea atras de el, cu toate ca impartim multi autori: http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=245&cmd=articol&id=9353

    RăspundețiȘtergere
  9. pacat ca am citit prea tarziu postul tau;

    RăspundețiȘtergere
  10. louise, problema stii care va fii? k vor veni - cu siguranta - unii 'k la urs', k 'da bine' sa fii vazut la cosasu, unii/unele gen b&o (eu recunosc, sincer, k vin pt k mi-e drag & pt k nu l-am auzit NICIODATA citind!)... va fi nebunie ma chere, iti zic eu! nu vom gasi locuri - va tbui sa ne ducem cu fo 2 ore inainte!!

    sau poate vbesc cu paul cernat sa ne rezerve un rind (ma-ndoiesc k pc ar putea face asta, btw!) :))

    RăspundețiȘtergere
  11. lasă, mergem cu 2 ore înainte şi ţinem ocupată juma de sală :D. nici eu nu l-am auzit citind, tre să fie un deliciu :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...