27 octombrie 2009

mal costumbre

până pe la 18 de ani, nu m-apucam de citirea altei cărţi până n-o terminam pe cea în curs. apoi nu ştiu unde am citit şi despre cine că citea mai multe cărţi odată. aşa că citit şi făcut.

dar acum am vreo cinci cărţi "grele" - începute şi neterminate. ba chiar sunt ispitit să încep altele... şi mi-e teamă că nu le voi termina niciodată. îmi tot zic că de-abia după ce o voi termina pe cea în curs, mă voi reapuca de alta. dar timpul trece, cheful, şi el...

hm. şi voi faceţi la fel?

12 comentarii:

  1. da. nu e nimic rau in a citi in paralel. eu una imi amintesc de fiecare data unde am ramas si ce era in urma. uneori e placut sa alternezi asa... la mine merge!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am avut si eu o tentativa de a citi in paralel, dar in final nu am mai apucat sa termin niciuna dintre carti.
    Dupa parerea mea, in momentul in care esti cu adevarat atras de ceea ce citesti, nu poti lasa cartea din mana pana nu o termini si in niciun caz nu te poti apuca de alta ...
    Prefer mai degraba sa diger bine subiectul, inainte de a ma apuca de altceva, pentru ca altfel, probabil, nu mi-as mai aminti nimic dupa cateva zile, si imi place sa raman cu ceva din cartile pe care le citesc. :D
    Cred ca ar trebui sa iti organizezi prioritatile in ceea ce priveste cititul. Succes! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. încă din facultate citesc așa. tu ai cinci, eu dublu (una e începută în urmă cu vreo trei ani). pe unele nu vreau deliberat să le termin, atât de tare m-au prins [I'm a pleasure delayer, after all ;)]

    RăspundețiȘtergere
  4. la fel fac si eu. incep o carte, apoi alta, apoi inca una si inca una si pe cand am impresia ca sunt pe terminate cu cate o carte, deschid alta.
    insa cateodata am si eu impresia asta ca daca nu termin acum cartea nu o mai termin niciodata asa ca ma pun si o citesc.

    imi face placere sa citesc in paralel si uneori cum zicea mspumpkin dau de cate o carte pe care desi tocmai am inceput-o o termin prima.

    e o placere si in asta

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu citesc in paralel Puric si Oana Pellea. Si fac pauze destul de dese. Si nu ca ar fi niste carti greoaie ci datorita multor pasaje cu incarcatura emotionala.

    RăspundețiȘtergere
  6. "I'm a pleasure delayer, after all" me too.
    Deci raspunsul este da.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu le citesc una cite una, in general. cu exceptia celor pe care nu pot cu nici un chip sa le termin, pe care le abandonez temporar, amagindu-ma ca fac o pauza, si ma apuc de altceva, mai funny :)
    si pun pariu ca stiu care e una dintre cele cinci carti grele ale tale, pentru ca e si-a mea e una dintre ele. Mr. J.J. :) Am ghicit?

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie imi place foarte mult sa intru in atmosfera cartii, asa ca citesc mai multe in paralel doar atunci cand am inceput ceva ce nu ma atrage sau am vreo problema de logistica (ex.: plecat din oras cu alta carte) :D
    PS: Mal costumbre, pentru ca este el costumbre :)

    RăspundețiȘtergere
  9. La un moment dat, citeam acasa o carte si la lucru alta. Acum nu prea mai citesc pentru ca am descoperit ca ce gasesc pe net nu prea coincide cu ce am eu in carte. Hm... o sa imi scanez eu cartile si o sa le citesc pe comp... ca sa fiu sigura ca e ok. :P

    Acasa in schimb, nu citesc mai multe in acelasi timp, desi ma manca mainile sa iau vreo 10 carti deodata din biblioteca. :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. in general le citesc frumusel, pe rand. mi se mai intampla sa mai am si 2-3 carti in lectura, in paralel. nu vad insa nimic rau in asta. si da, riscul e sa nu mai termini unele din ele. insa le poti relua, daca chiar tii sa faci asta :)

    RăspundețiȘtergere
  11. si eu mai citesc in paralel, dar numai cand imi cumpar o carte noua care ma atrage atat de tare, incat o las pe cea curenta pentru mai tarziu; ma cam enerveaza chestia asta, cred ca se revolta conventionalismul din mine, nu-mi place sa las lucruri neterminate! mai ales ca n-o reiau pe cea veche decat daca-mi place si ea destul de tare...

    RăspundețiȘtergere
  12. „Regula inflexibilă: întotdeauna un cititor profesionist citeşte mai multe cărţi în acelaşi timp. Unii cred că pentru a-şi menţine proaspăt interesul. În realitate, pentru că este condus de „afinităţi secrete”. Pentru el, lectura nu este niciodată inocentă, doar că procesul de asociere livrescă este întemeiat pe „secret”, şi nu pe vizibil, pe „profunzime”, şi nu pe aparenţă.”
    (Liviu Antonesei-Literatura, ce poveste!)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...