20 octombrie 2009

recitiri.ro

de două ediţii, sorin tudor m-a invitat să moderez cenaclul recitiri. lucru extrem de greu, mai ales la ultima ediţie (de-aseară) când a devenit chiar periculos :). extrem de greu, zic, pentru că textele citite au fost bune ca texte jurnalistice / de blog, dar slabe literar/artistic. a părut că autorii n-au auzit măcar de joyce, kafka, musil, să nu mai zic de coratzar, borges, carver.

totuşi, scrupulele mele s-au referit până acum la descoperirea lucrurilor bune, pentru a fi îmbunătăţite. intenţia cenaclului însă, am aflat-o aseară, era de fapt, alta: de a se alege ce e bun de ce e prost, pe principiul mulţi chemaţi, puţini aleşi. mi se pare ok - e ceea ce fac deja şi cu acest blog.

aşadar, viitorii participanţi la recitiri să se aştepte din partea mea la multe duşuri reci. după care, pot alege: a rămâne cititor sau a fi scriitor. a doua fără prima nu se poate.

6 comentarii:

  1. hmmm... stiam ca multi dintre cititori dezvolta o obsesie de genul "tre sa scriu si io ceva!", dar ma surprinde sa aflu ca, mai nou, si necititorii au aceeasi obsesie!

    RăspundețiȘtergere
  2. îmi place, stimate domn, atitudinea dumitale polemică. O să vin la un cenaclu recitiri să vă ascult asanând estetic. Deși eu, lașă, nu m-aș putea expune unui asemenea demers.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tie ti-a placut sau nu "Omul plat" al lui Stefan?

    RăspundețiȘtergere
  4. @new dada - mi-a placut doar povestea (ideea) omului plat (cred ca o singura pagina). nicidecum scriitura.

    RăspundețiȘtergere
  5. as vrea sa vin si eu, sa citesc ceva. a fi fain, dar asta as putea s-o fac numai undeva dupa noiembrie. ce zici, vorbim? :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...