13 iulie 2011

un mare scriitor contemporan, după time magazin

un scriitor român e pus alături de nume celebre ale literaturii contemporane. o ştire de observat.



a se mai vedea şi aici. via bazavan.

5 comentarii:

  1. Adică e începutul sfârşitului, vreau să zic: ieşim oare din clişeul de cultură minoră, ignorabilă? Nu mai suntem ,,eternii săteni ai Europei''( Cioran)!?:)

    Poate numai virtualizarea ne mai ajută. Ea exaltă exotismele, nu? Şi ce autori aţi mai pune alături de Cărtărescu ca reprentativi pentru lit. rom contemporană, şi nu numai contemporană!? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @eva - nu stiu unde citeam ca pentru a face o cultura, e nevoie de un scriitor-lider, pe care sa-l urmeze si altii. dar l-or urma?

    intrebarea e dificila, prefer sa fiu diplomat si sa spun ca eu n-as pune autori, ci carti. insa lumea prefera de multe ori autorii cartilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. dragos, da, aşa e cum zici...dar oare trecutul literar l-om mai recupera?:) Sau intrăm în ,,cultura globală'' cu Cărtărescu ca ,,anul 1'' al erei literare româneşti?!

    Da, e bine că se întâmplă, totuşi,... să vedem ce va urma. Io zic ca noi doi să ne ţinem de blogurile ,,de literatură''( aşa cum ni le gospdărim, după ştiinţă şi putinţă fiecare... hihihi) că uite se arată vremuri bune!!!!

    Bagă-te pe un interviu în exclusivitate la următorii din lista ce-o deschise Cărtărescu, că suntem pe cai mari, hihihi...Nu uita să-mi vinzi şi mie câte-un pont, aşa ,,de colegialitate''.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eva, expresia citata de tine cu eternii sateni ai istoriei ii apartine de fapt lui Noica.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @El

    Vezi ce păţesc dacă mă bazez pe memorie şi nu consult Wikipedia etc?:) Memoria( subiectivă) mai măsluieşte!

    De fapt citatul mi-a rămas în minte via Adrian Marino(,,jurnalul'') unde pe aceeaşi jumătate de pagină el îi citează şi pe Cioran, şi pe Noica, şi pe alţii deplângând cultura românească ignorabilă.

    Paradoxul este că Marino nu-l iubeşte pe Noica deloc, dar agreează citatul său. O spune...Cred că eu am operat subconştient o ,,mutaţie'',în consecinţă. E ca şi cum M. ar fi vrut ca acest citat valabil să nu-i aparţină lui N....

    Mă rog, ...sper că eroarea mea
    (umană, că doar vorbeam pe blog şi nu făceam notele de subsol la o carte) să-ţi fie mai suportabilă acum, că (mi-)am explicat-o.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...