14 iunie 2012

mi-e din ce în ce mai silă de românia

nu am primit nici o bursă de la institutul cultural român, nu l-am văzut pe patapievici decât de două ori, o dată la un târg de carte, a doua la o librărie. am avut câteva contacte palide cu vreo 3 funcționari de acolo, din icr, ba o funcționară de-acolo a dat dovadă de totală neprofesionalism. 

totuși, am cunoscut mulți intelectuali care au lăudat ce a făcut icr-ul pentru ei, i-a ținut în străinătate ca să creeze, le-a organizat expoziții, evenimente, le-a tradus cărțile. altfel, străinătatea n-ar fi auzit în veci de cloaca asta în care ne împingem unii pe alții la fund, și din care unii se chinuie să mai facă ceva, în afară de hoții și mârlănie - adicătelea un strop de cultură.

știu intelectuali care sunt pdl-iști sau psd-iști sau intelectuali care sunt pur și simplu anti-băsiști pentru că au crezut în antena 3 sau au avut părinți cărora li s-a tăiat din pensie. sau pur și simplu doar li s-a sculat lor să fie anti-băsescu, de frustrați ce sunt. îi înțeleg că-l fac băsist pe patapievici, sau boier al minții, sau oportunist ș.a.m.d., e dreptul lor.
și poate se vor bucura că unii majoritari din senat - gen trifon belacurencu, toni greblă, doina silistru, vasile mustățea - de care acești intelectuali nu vor auzi vreodată, cum de altfel nici cetățenii care i-au votat nu vor mai ști de ei vreodată, vor hotărî că administrația lui patapievici a fost una băsistă, și deci cancerigenă pentru cultura română, tocmai ei care n-au citit poate nici o carte în ultimii 20 de ani, și poate niciodată.

așa încât, exprim aici că
MI-E SILĂ de o majoritate românească care decide pentru mine să asculte manele, să se uite la gapatos (sau cum l-o chema pe oligofrenul ăla), să arunce cu căcat de câine pe trotuar, să mă calce pe trecere și să se plângă tot timpul că o doare în cur, dar se plimbă jdemii de ori în italia fără să intre vreodată în vreun muzeu de-acolo. 

MI-E SILĂ de o majoritate care nu vede un rezultat bun - și icr-ul a avut ȘI rezultate bune, rezultate pe care guvernul "doctorului" ponta le va înlocui (aproape sigur) cu activitatea vreunui incompetent uselist, gen mircea diaconu. 

MI-E SILĂ de o majoritate care habar n-are că politica e NUMAI pe bani, și că ceea ce rămâne după o națiune - orice dracu mai însemană aia - nu e băsescu sau ponta, sau iliescu sau patriciu sau antonescu, sau patapievici, ci POATE un tânăr care AR PUTEA ajunge în america la o expoziție, pe banii icr, să devină POATE un alt brâncuși. 

MI-E ATÂT DE SILĂ de românia asta! și MI-E ATÂT DE SILĂ de democrația majorității! și-n clipe ca asta chiar îi înțeleg pe eliade și cioran c-au sprijinit legionarismul.
bine că mai sunt câțiva oameni frumoși în românia. dar care nu se vor auzi, în vacarmul animalic și drăcesc al majorității.

20 de comentarii:

  1. Dragoş, am postat practic în acelaşi timp:

    http://raduvancu.unspe.com/2012/06/icr.html

    De data asta, aş zice că idem est si duo dicunt idem. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. printre multe altele ...
    http://www.icr.ro/istanbul_cantemir_hesperionxxi

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt mii si mii de evenimente, luati rapoartele de activitate (au fost publicate), altfel vorbim in zadar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Durerea basescianului ....nepretuita.
    Stick to the books man.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @George - george, nu mă doare-n nici în cur de băsescu vostru, din partea mea puteţi să-l şi linşaţi cu minerii în piaţa universităţii.
      ce zici de asta?

      Ștergere
    2. Problema e omule de care tu nu iti dai seama e ca trebuia sa ai acest discurs, aiuritor, daca ma intrebi pe mine, de mult mai devreme, de cand in fruntea tarii, nu a ICR, sta un ghiolban sinistru incult si animalic. De cand sila devine mai mare in leg cu seful ICR si nu a sefului tarii????

      Imi pare rau, ti-o spun f prieteneste,dar se simte frustrarea. Iar sa vii si sa postezi virulente ca legionarism etc, e aiuritor: in unele tari din UE ai putea fi chemat sa te explici in fata un baiat la un birou.

      Ștergere
    3. @George - pe mine mă îngrijorează viitorul, nu trecutul. iar ghiolbanul aparţine deja trecutului.

      Ștergere
  5. Andreea
    Ce sa-i faci, nu trebuie sa il citim cu totii pe D.H.Lawrence. Mai exista si Libertatea sau Click pe lumea asta. Ca sa nu mai zic de Houellebecq sau Franzen, despre care snobii spun ca nu se compara cu clasicii, dar mai vedem noi peste 50 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Butuzea, cu tot respectul pe care vi-l datorez si toate mahnirile si frustrarile dvs socio-politice, va spun ca, din pacate, nu este vina politicienilor pt ce ni se intampla noua. Nu tin nici cu Basescu, nici cu iliescu, iar la putere poate fi oricine, caci daca romanii vor fi in continuare individualisti si egoisti, nu se va schimba nimic. Nu mai trebuie sa asteptam de la stat cu mana intinsa sa ni se dea de mancare. Suntem un popor, ne numim romani, cica. Si ca romani nu e treaba noastra sa ne pierdem viata injurand pe cutare sau cutare, sau sa ne plangem de mila. Schimbarea incepe de la noi. Atunci politicienii nu vor mai putea face nimic. Ganditi-va de doua ori inainte sa ma injurati. Stima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Eugen - deci spuneţi că dacă vreau să citesc în revistele străine despre o tânără sculptoriţă care nu moare de foame în românia, ci i se vând lucrările la paris, trebuie să-i dau eu bani ca să ajungă acolo.

      pentru că, de exemplu, banii ministerului culturii (colectaţi şi de la mine) se duc, după diaconu, pentru repatrierea osemintelor lui brâncuşi.

      DESPRE ASTA E VORBA - despre profesionalism şi bună intenţie. care la patapievici sunt dovezi că a fost.
      se pare că aţi căzut în păcatul generalizării.

      Ștergere
  7. Nu cred ca solutiile extremiste isi au vreun rost, desi iti inteleg rabufnirea, n-o pot in nici un caz justifica. Astfel, ai dreptate, pe langa meritele conducerii lui Patapievici, de acum probabil va urma restauratia si reintoarcerea catre anacronism, traditionalism si alte kitschuri infecte. Prevad deja discursul patriotard: "acum ne vom recupera identitatea nationala pe care reactionarii internationalisti au incercat sa ne-o distruga."

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.contributors.ro/reactie-rapida/pentru-ce-merita-scuipat-%C8%99i-mazilit-patapievici-guvernului-ponta-nu-face%C8%9Bi-voi-un-du%C8%99-rece/

    RăspundețiȘtergere
  9. cum îi scriam şi lui Radu: îl citesc şi-l preţuiesc de la 18 ani pe Patapievici şi n-o să-mi trădez iubirile (intelectuale!) ever.

    RăspundețiȘtergere
  10. A apus era cand se dau adevarate burse de mediu, un student care trebuie sa fie asa cum trebuie, unul adaptat la realitate trebuie sa munceasca si sa invete!
    Nu o spun cu rautate, eu spun doar asa cum e realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  11. vai, ne moare kultura! si la nunta sa a cazut o stea

    RăspundețiȘtergere
  12. @mulliganoglu: n-aveai cum sa vezi steaua. la nunta aia tu ii sugeai pula lui als, as usual. erai ocupat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si e doar inceputul... molima se va extinde... Au cazut capete (Tismaneanu, Dobrincu) si vor continua sa cada, posibil ca si Patapievici sa fie printre ele, desi, cine stie, poate ca parvenitii astia au invatat ceva din cazul Arafat...
    @DCB - Poate ca articolul ar fi trebuit intitulat "mi-e din ce in ce mai sila de democratia romaneasca"... Romania, saraca, e partial vinovata ca s-a pricopsit cu asa lighioane.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...