10 noiembrie 2012

a fi revoluționar

înseamnă a lupta împotriva foametei. nu este vorba de a ne pierde în discuții asupra faptului dacă sufletul este muritor sau nemuritor. singurul lucru pe care îl știm este că foamea duce la moarte.

pământul este împărțit în două mari grupuri: al celor care nu mănâncă, și al celor care mănâncă, dar nu pot dormi, temându-se de revolta celor flămânzi.

el padre camillo torres

Un comentariu:

  1. De ce este foamea un lucru indeziderabil ? Ea face parte din senzatiile omenesti care ne anunta ca trebuie sa mancam. A, ca in ziua de azi nu mai asteptam aparitia ei, mancand mai devreme, asta nu inseamna ca este bine. Dar in acelasi timp cei infometati nu stiu cat de fericiti pot fi, pentru ca incearca sa traiasca cu mai putin, care de multe ori inseamna o viata mai lunga si aici nu vorbesc de oamenii care chiar nu au ce manca. Azi foametea este sa nu fi satul. Si cine lupta pentru asta nu e nici de cum revolutionar.
    Foamea inseamna moarte, dar ce nu insemna moarte, a fi satul? Si mai este un aspect, oamenii nu mor de foame, mor din cauza supra aglomerarii, a conditiilor de viata si implicit a mancarii pe care o mananca.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...