28 noiembrie 2012

o zi frumoasă

astăzi, când am plecat de-acasă supărat că mi-am uitat șapca, pentru că umezeala-mi pătrundea-n oase, nu știam cum avea să-mi fie ziua.

la serviciu, nimeni din birou nu s-a mai răstit unul la altul, ci ne-am aruncat hohote de râs; e-adevărat nici foarte productivi n-am fost, dar spiritul e cel care contează, nu-i așa?

spre seară, deși am așteptat mult în stația de troleibuz, am zăbovit cu un roman de kundera, în vreme ce, în jurul meu, oamenii bodogăneau și înjurau ratb-ul, cuprinși de nerăbdare. 

la cărturești, l-am ascultat pe filip florian povestind, cu prilejul noului său roman, toate bufnițele, despre scrisul ca meserie, povestea închegată a unui roman terminat, despre efortul scrierii și despre consumul interior, despre consumul de țigări, și că va continua să scrie, după o binemeritată odihnă. 
că va mai scrie pe viitor împreună cu fratele său. 

apoi am întâlnit câțiva oameni de la tășuleasa, pe care nu-i mai văzusem un an, pe tânărul paul, talentatul creator de desene animate de la animest și pe alin, oameni entuziaști ce mi-au transmis din energia lor și spiritul viu. apoi, cu ana-maria sandu, despre salinger.

am descoperit librăria franceză kyralina, micuță și cochetă de pe george enescu nr.8, unde m-am conversat graseiat cu tinerele deținătoare. librărie luminoasă, cu cărți frumoase, cele mai multe poche, dar și BD. cel mai important - entuziasmul lor și prețurile foarte rezonabile, mult sub cele de la cărturești.

apoi, întors acasă, am început romanul ce începe bine, cu copii și zăpadă și munte. și mi-am luat două prăjituri, să sărbătoresc o zi binecuvântată.  

librăria franceză kyralina

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...