28 aprilie 2014

centenar romain gary

francezii îl sărbătoresc anul acesta pe romain gary, scriitor francez câștigător de două ori (singurul!) al premiului goncourt, cel mai important premiu literar francez.

și pentru că este unul dintre scriitorii mei favoriți - cu ai toată viața înainte (primul goncourt) și prima dragoste, ultima dragoste - îl omagiez citindu-i primul roman, educația europeană (tradus la noi cu groapa bunei speranțe).




romanele lui romain gary traduse în românește


***


la barcelona, în excursia de anul trecut, am căutat - și găsit - LLETRAFERIT (iubitorul de literatură), barul bibliotecă al fiului său, alexander diego gary, de pe strada joaquín costa. am intrat și am făcu și câteva poze:






Un comentariu:

  1. Romain Gary, "scriitor francez"? Doar in aceeasi masura ca Cioran si Eugen Ionescu... E scriitor de limba franceza, dar, dupa cum povesteste el insusi in cartea autobiografica "Prima dragoste, ultima dragoste" pe care ai pomenit-o, e evreu polonez - sau lituanian? A crescut intr-un teritoriu care cand s-a nascut el era la Rusia, in copilaria lui la Polonia si in zilele noastre e Lituania.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...