15 iunie 2009

question

oare de dragul de a publica o carte, merită să fie chiar şi una proastă?
stima de sine să fie copleşită de cea de a fi autor?
asta apropo de ceea ce citesc acum.

8 comentarii:

  1. nu. sub nicio forma.

    dimpotriva, cred ca mai multi ar trebui sa se abtina!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) asta e ca parintii ce sunt convinsi ca odraslele lor sunt cele mai frumoase din lume. prea putini creatori sunt capabili sa-si analizeze opera cu detasare. majoritatea sunt prea mandri de ce au creat si prea orgoliosi pentru a-i recunoaste vreun minus creatiei.

    ce citesti?

    RăspundețiȘtergere
  3. @jane - parca nu stii... :) o sa scriu maine.

    RăspundețiȘtergere
  4. ma gandeam ca ai si tu o biblioteca intreaga si te-ai apucat de altceva. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. pai depinde.
    adica scrisul unei carti nu tine de inteligenta, poate nici de talent, nici de imaginatie. de cele mai multe ori e o chestiune de exercitiu. asa ca nu vad de ce ar fi un lucru rau sa scrii o carte, .. una care poate in ochii tai pare scrisa de dragul de a fi ..scrisa.. sau de a fi autor..
    ca sa ai un punct de plecare. inveti din reactiile celor din jur. o recitesti apoi cu alti ochi, mai incerci o data, cu alta idee, cu alte asteptari.
    mie sirenele de pe titan mi s-a parut o carte f proasta. si imi place asa de tare vonnegut de am citit-o pana la ultimul cuvant, in speranta ca o sa dau peste ceva interesant. nu am dat.
    stergarul cu cocos e un amestec de povestioare puerile. mi-a placut una singura, mi se pare ca exact asta, stergarul cu cocos, in rest nu-mi venea sa cred ca citesc ceva de acelasi bulgakov care a scris maestrul si margareta, care a scris viata li moliere, care a scris roman teatral, inima de caine, ouale fatale.

    etc.
    sunt putini autori care scriu din prima o carte superba. si poate e doar o coincidenta, dar din ce am citit eu in viata mea, .. autorii aia nu mai scriau nici o alta carte.

    pe langa stil si idei /.. in literatura mai conteaza si experienta. exercitiul

    RăspundețiȘtergere
  6. pianul mecanic, vroiam sa zic ;D
    nu stiu ce-a fost asta, ca sirenele de pe titan chiar mi-a placut ;D

    RăspundețiȘtergere
  7. sa inteleg eu ceva din keste ? paaai .. n`ai spus tu ca daca nu le publica scriitura - nu avem de und` sa stim dac` au ispravit vreo cap`o`d`opera . aaa, nu ? acum ti-am schimbat opinia .. ma incurci grav .
    cu terorista era mai simplu . zicea : najpa carte sau super carte ! off

    RăspundețiȘtergere
  8. oare daca nu-si vede adevarata valoare si niciun critic nu s-a gandit sa-i deschida ochii cum altfel decat prin critica cititorului isi poate vedea minusurile?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...