3 februarie 2010

in-voluntar la lecturi urbane + un eveniment poetic

pentru că a trebuit să merg la bătrâna mea proprietăreasă să plătesc chiria, aseară pe la 8 am coborât la metrou la piaţa muncii. am intrat în primul metrou şi-am dat peste cititorii de la lecturi urbane.
nimeni nu m-a crezut că-mi anunţasem neparticiparea şi că picasem acolo întâmplător! iată c-am citit împreună cu "cititorii urbanişti" pe parcursul câtorva staţii...

*

vineri am fost invitat să moderez (cu sorin despot) a doua lansare a volumului iubirea e pe 14 februarie, la Shelter Pub, o locaţie foarte faină! imi doresc să iasă ceva mai "elitist", mai ales că participă şi ioan es pop, octavian soviany ş.a. (vezi afişul din dreapta)
o fi contat feedback-ul meu la prima lansare? :)

4 comentarii:

  1. Bai, ce chestie kewl a mai ajuns si cititul asta; e asa de tare, frate, sa citesti in metrou cu castile pe urechi, pe niste trepte unde poti sa-ti etalezi pantalonii in carouri si palarioara, sa-ti scoti cartea din geanta pe care scrie "I love Berlin" (sau ceva trendy), sa-ti arati tenisii Converse.

    RăspundețiȘtergere
  2. florin: esti pe langa. una, pt. ca aproape nimeni nu arata cum l-ai descris tu, 2. pt. ca nu toata lumea cciteste ceva trendy, 3. pt. ca de obicei, daca te-ai fi uitat, e foarte greu sa vezi ce citesc cei din metrou/ratb, 4. pentru ca e de prefrata un calator care citeste o carte, cu castile pe urechi, daca vrei tu, decat un caaltor care citeste ditamai ziarul cu telefonul dat la maxim pe manele, sa se ' bucure' tot vagonul, 5. pentru ca cititul e un obicei sanatos, care nu-i deranjeaza pe ceilalti - cu exceptia ta, se pare, 6. pentru ca fata de acum 5 ani, si zicem, lumea chiar a inceput sa mai citeasca, 7. pentru ca si asa creste 'consumul' de carte, 8.pentru ca, chiar daca unii citesc din snobism sa zicem, desi mi-e greu sa cred asta, doar petrnu ca-i trendy , cum zici tu, so what, macar oamenii aia citesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. @YukiAme
    ce raspuns detaliat. dar ai nimerit-o prost, "pe langa": evident ca nu ma deranjeaza cititul altora, ma deranjeaza tam-tamul facut de unii atunci cand citesc o carte, ai spune ca au redescoperit roata; cartea "e bestiala", autorul devine neaparat obiect de cult s.cl.
    Iar cititul nu e o activitate gregara, contrar a ce profeseaza unii.

    RăspundețiȘtergere
  4. evenimentele de genul lecturi urbane au ca scop popularizarea lecturii, oamenii care au participat la ele nu citesc doar in grup, cand se intalnesc la metrou.
    si da, mie una mi se pare super tare sa vorbesti despre cartile pe care le-ai citit, despre autor, etc., in felul asta mai afli despre carti si autori noi, mai schimbi o impresie.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...