5 ianuarie 2011

dreapta intelectualilor

ce-i uneşte pe intelectualii români ce se declară de dreapta?
apropo de un volum de cristian pătrăşconiu

1. ura faţă de comunism, luat ca regim politic dictatorial, şi condamnarea acestuia în bloc, fără vreo nuanţare doctrinară - deşi puterea politică românească stă (încă) în mâinile unei plutocraţii neo-comuniste.

2. opoziţia şi aversiunea faţă de regimul politic neo-comunist al lui ion iliescu şi simpatia (declarată sau nu) faţă de traian băsescu la alegerile din 2004.

3. cultivarea valorilor umaniste occidentale.

4. atracţia faţă de polul de putere alcătuit de intelectuali notorii legitimaţi social (civil) ca andrei pleşu, horia-roman patapievici, vladimir tismăneanu, gabriel liiceanu - autodeclaraţi ca dreapta -, dintre care doar gabriel liiceanu deţine o firmă privată, ceilalţi având legături oficiale cu plutocraţia neo-comunistă.

dar ce mai înseamnă de fapt, de dreapta? 


imaginea de aici.

13 comentarii:

  1. Dvs. chiar (mai) inghititi gugumaniile astea cu stanga/dreapta si 'telectualii din Romania? Zau asa... chestiile astea nici ca bancuri nu merg.

    RăspundețiȘtergere
  2. Micawber ai scris de *****!!!! stanga / dreapta la noi numai exista demult...Exista doar lupta pentru putere...

    RăspundețiȘtergere
  3. ha, misto desenu. vezi, intotdeauna conteaza dupa care [ale cui] scheme ne ordonam omuletii din capu nostru.

    oricum desenu asta [american?] il pune pe hitler langa stalin, desi-ar fi incaput binisor langa ronald reagan, la ce idei economice moderate avea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. eu n-am inteles: ce legaturi cu 'plutocratia neo-comunista' are plesu?!
    cunosc 'careu magic' asta, l-am facut si noi la dilema acu niste ani in kip de test de 'pozitionare' - eu am fost singurul care s-a 'pozitionat' undeva stinga (!) sus :))

    @murdoc: eu n-am inteles niciodata dc hitler e considerat 'de dreapta', doar era national-socialist, nu? un fel de peron fara evita, asa...

    RăspundețiȘtergere
  5. hm, e o mik disfunctie la nume, acolo... tot eu sint

    RăspundețiȘtergere
  6. Toţi ăia de la noi sunt o apă şi-un pământ ! Părerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @als - pai patriciu e unul, pd/basescu e altul.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce treaba o fi avind patriciu (care era capitalist si pe vremea lu ceashk) cu 'neo-comunismu', numai tu stii...
    cit dspr basescu: plesu nu mai ponteaza de mult la cotroceni, nu stiai? :P

    RăspundețiȘtergere
  9. @als - din wikipedia ref. patriciu:

    - În legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timiş pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administraţie centrală şi locală, amenajarea teritoriului şi urbanism şi din Comisia pentru echilibru ecologic şi protecţia mediului.
    - După o scurtă perioadă de la alegeri, intrând în conflict cu vechii liberali, Dinu Patriciu, împreună cu Călin Popescu-Tăriceanu, Horia Rusu şi Viorel Cataramă, au provocat o sciziune în partid prin înfiinţarea la 25 iulie 1990 a PNL-Aripa Tânără, formaţiune ce va fi condusă de Patriciu.
    - În anul 1991, PNL-Aripa Tânără semnează, alături de FSN, Carta pentru Reformă şi Democraţie, intrând în Guvernul Petre Roman (2) remaniat. Ca urmare a acestei alianţe, Dinu Patriciu devine ministrul lucrărilor publice şi amenajării teritoriului.
    - În legislatura următoare (1992-1996), a fost ales ca deputat de Dâmboviţa pe listele Convenţiei Democrate Române. În anul 1993, PNL-AT se transformă în PL '93, prin unirea cu unele ramuri disidente din PNL. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 şi al Partidului Alianţei Civice (octombrie 1992 - decembrie 1994) şi a făcut parte din Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic (până în noiembrie 1995) şi din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci (din noiembrie 1995).
    - În anul 1996, candidează la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, ca reprezentant al PL '93. Acest partid va fuziona cu PNL în aprilie 1998, iar Călin Popescu Tăriceanu este ales ca vicepreşedinte.
    - Dinu Patriciu devine din nou deputat de Prahova de această dată în legislatura 2000-2004, ca reprezentant al PNL. A făcut parte din Comisia pentru industrii şi servicii până la data de 18 iunie 2003, când a demisionat din calitatea de membru al Parlamantului României pe motiv de incompatibilitate şi a fost înlocuit de către Adrian Emanuil Semcu."

    Iar din toate aceste pozitii nu a avut absolut nici un avantaj.

    RăspundețiȘtergere
  10. @als: iar stalin [dupa cum stiti] e considerat fascist de catre unii marxisti. its a fuckin mess :)

    in fine, nu vreau acum sa-l critic pe hitler [mi s-ar parea un cliseu insuportabil] dar avea, in fond, o groaza de trasaturi mic-burgheze. la fel ca majoritatea celor din board-ul nazist, crescatori de pui, mancatori de carnati si asa mai departe..

    toata aura asta romantic-demonica e probabil creatia lui goebbels in mare parte. genial tipu, pe PR.

    RăspundețiȘtergere
  11. Kant.

    Ce-ai scris tu prin articol e asa, intre superficial si irelevant.

    RăspundețiȘtergere
  12. hopa, numero uno in zalist :)

    ce mai faci tu mircea? mai vinzi bule pa blog?

    RăspundețiȘtergere
  13. @Mircea Popescu - adica postmodern :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...