12 aprilie 2013

pare-se că julian barnes nu se poate opri din scris :(


poate după jenanta sentimentul unui sfârșit, a scris ceva mai bun. dar cum, din experiență, bătrânețea te face să scrii mai prost - vz. saramago, grass, de lillo - mă cam îndoiesc...

5 comentarii:

  1. este o remarca nelalocul ei fata de respectivii scriitori, lipsa de respect fata de senectutea unor giganti. de Doris Lessing sau de Toni Morrison ce-o sa spuneti?
    acu' , fie vorba-ntre noi, si dvs sunteti prea batran pentu multe lucruri

    RăspundețiȘtergere
  2. @aida - vi se pare că aparatul de fotografiat e mai bun decât toba de tininchea, sau peștera decât evanghelia după isus cristos? sau seducătoarea din florența decât copiii din miez de noapte? cimitirul dein praga decât baudolino? și aș putea da nenumărate exemple... de cele 2 nu am citit decât cântecul lui solomon și caietul auriu. mi-au ajuns.
    și evident, recunosc că sunt prea bătrân pentru unell lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e un roman, doar o confesiune despre ce a insemnat pentru el moartea sotiei. Comparatiile nu au nici un rost, desi sa sustii ca ultimul roman e jenant mi se pare strigator la cer, chiar daca de gustibus non est disputandum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer acuma nu cred ca ar trebui sa iei chestiile astea mult prea in serios, pana la urma urmei e doar literatura si absolut tot ce tine de ea e cat se poate de subiectiv ... Just saying ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi se pare ca te descalifici cu postul asta. Nu ca altele iti fac mare cinste...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...