14 septembrie 2010

râs lol

în autocarul spre constanţa, fata de lângă mine citeşte Tango. la un moment dat, izbucneşte în nişte icnete. mă uit la ea îngrijorat. o buşise de fapt râsul, la un articol. dar pufneşte, încercând să-şi reprime hohotele. probabil se gândeşte că râsul ei va deranja pe ceilalţi dimprejurul ei. sau că ar fi socotită ridicolă. la câteva minute, din rândurile din faţă, un copil dă drumul hohotelor cristaline.

când râd, eu hohotesc spectaculos, îmi dau drumul. de unde până unde ideea că râsul te etichetează altfel decât ca pe un om cu simţul umorului? râzi când găseşti ceva de râs, cu-atât mai bine dacă e ce ţi-aduci aminte - mi s-a-ntâmplat deseori. 

râzi, fetiţă, să te saturi, râsul ţi-e minunat, ne va înveseli pe toţi, vom părăsi morga gândurilor ce ne trec atunci prin cap, ne vei aduce seninul pe feţe, vom redeveni oameni adevăraţi, minte cine spune că Isus sau Buddha sau Muhammad nu au râs, măcar când se jucau cu copiii pe genunchi, lumea nu-i pân-la urmă o comedie? divină sau umană, râsul ne face fraţi - nu vi s-a-ntâmplat să râdeţi alături de vreo persoană necunoscută cu care, dacă vă-ntâlniţi privirile înrâsetate, vă simţiţi deodată fraţi - o alianţă emoţională omenească, supraomenească (laughter is not at all a bad beginning for a friendship, and it is far the best anding for one, oscar wilde), oare comedianţii n-ar trebui proclamaţi sfinţi?
râsul se termină şi va trebui să redevenim străini.
va trebui?


16 comentarii:

  1. Pentru mine suprema motivaţie de a râde cât mai mult e că viaţa e ingrată şi preferă să se termine în jelania celor din jur. Dar uite că românii au găsit o soluţie şi pentru asta. Cele mai faine bancuri se spun seara, la pomană, îmbibate de reverii alcoolice...

    RăspundețiȘtergere
  2. cit de molipsitor poate fi risul! de necrezut aproape :)

    RăspundețiȘtergere
  3. hihi, ris la ris cu bucurie: kiar azi am pus si eu niste risete pe twitter :)

    ps pt conf.: http://www.youtube.com/watch?v=6aCdu7lfrp0&feature=fvw

    RăspundețiȘtergere
  4. molipsitor si aici: http://www.youtube.com/watch?v=1qfAa6c7mlM&NR=1

    RăspundețiȘtergere
  5. @voroncas

    stiu k e un sketch, dar cred k am vazut clipul asta (exista si cu subtitrari in engleza!) de cel putin 20-30 de ori si inca rad cu lacrimi! Grozav!

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt in acelasi asentiment cu tine cand spui ca Isus, Buddha si Muhammad au ras. ar fi absurd sa intelegi sensurile ascunse ale lumii si sa nu razi cu fericire la simplele intamplari din viata. eu cred ca a fi om inseamna si a rade, a te ferici prin ras. pana la urma rasul e o calitate pentru ca te poate bine-dispune, pentru ca da la o parte orice intristare, fie si pentru o clipa.
    imi permit ceva simplu, dar cu o idee interesanta despre ras: "Iesi, copile cu parul balai si rade la soare, doar s-o-ndrepta vremea" (creanga)

    RăspundețiȘtergere
  7. vaxaly face misto sau e aievea?

    RăspundețiȘtergere
  8. btw, "acelaşi asentiment" nu are o vagă nuanţă de pleonasm?

    RăspundețiȘtergere
  9. @Condeera - io nu m-am gandit la asta, dar faina observatie, dar si io am ras mult la priveghi :)
    @vaxali - d'accord.
    @murdic & @Condeera - sa nu fim carcotasi.

    RăspundețiȘtergere
  10. de obicei se spune '(sint) in asentimentul lui' (cutare)

    ps ar tbui sa fim bucurosi k doar risul e molipsitor, nu si plinsul

    RăspundețiȘtergere
  11. @ dragoş c: cârcotaşă? eu? :-o ridendo castigat mores! (ca o completare la topic)

    RăspundețiȘtergere
  12. :)) ce simpatica e prezentatoarea. Nu m-am gandit niciodata la rasul in public, dar acum imi dau seama ca nu imi infranez rasul numai atunci cand n-am voie si nu se cade. adica pe la intalniri oficiale, la scoala cand eram eleva sau la facultate. Si rasul ala ii cel mai savuros, tocmai pentru ca n-ai voie. :P

    RăspundețiȘtergere
  13. mi s-a intamplat, jur!!!!! eram comandanta de detasament si "lideram" o intrunire pioniereasca. am ras singura inca de la imn, i-am contaminat pe toti care se uitau la mine (mai putin diriginta, neagra de iritare) si am terminat intr-un haos total, cu lacrimi pe obraji si un Tot inainte mârâit printe hohote. am fost certata atroce dupa activitate. daca venea vreun responsabil comunist sa asiste? mai mare rusinea! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai dreptate. Fir-ar ele sa fie de limite, de bariere, de temeri si retineri... Ce sa-i faci daca am fost invatati de mici sa stam cu mainile la spate si sa punem lacat la buze, fiindca altfel primim bulina neagra?

    Ah, si (nu fara legatura) mi s-a facut dor sa il citesc pe Saramago.

    RăspundețiȘtergere
  15. elvetienii RID - & ink in parlament! -, vezi aici:

    http://www.adevarul.ro/international/europa/Criza_de_ras_in_plenul_parlamentului_elvetian_0_341366424.html

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...