20 iulie 2011

romanul lui a.l.ş.

polirom anunţă că în curând va apărea romanul lui alex leo şerban, litera din scrisoarea misterioasă, scris în engleză la buenos aires şi lisabona.


„o fantezie ludică plină de umor, o farsă, un fel de glumă literară în care el îşi imaginează o întâlnire între borges şi fernando pessoa, în creierele lor. este un micro-roman cu totul şi cu totul insolit”, spune traducătoarea cărţii, antoaneta ralian aici.

2 comentarii:

  1. Daca bine imi amintesc, din cate zicea, nu e chiar un roman ci o novella - pomenise de ea de vreo doua ori pe vechiul meu blog, printre altele zicea ca i-a dat-o lui Razvan Radulescu sa o citeasca si sa-si spuna parerea.

    Apropo, nu stiu daca ai/ati citit ce a scris Lucian Dan Teodorovici la moartea lui (el s-a ocupat de carte din partea Editurii Polirom:

    "I-am scris un mail de curînd, răspunzînd unei rugăminţi pe care mi-o făcuse. La final mi-am amintit să-i scriu, iar acum mă simt vinovat pentru c-am făcut-o abia la P.S.: „Cel mai important, pînă la urmă: sper că eşti mai bine decît te-am găsit la telefon”. Şi i-am urat sănătate. Nu ştiam exact ce se întîmplă cu el. Îl întrebasem, cu alte cîteva zile înainte, într-una din discuţiile noastre la telefon, cît e de gravă boala lui, de vreme ce-l găseam tot în spital. „Acum mi-e mai bine”, mi-a zis. „Îmi revin în cîteva zile şi continuăm.” Nu mi-a spus ce are, am aflat într-un tîrziu din altă parte.

    Era vorba să continuăm cu toate cele ce ţineau de cartea lui, intitulată The Parlayed Letter. Scrisă în engleză, trebuia să-i facem traducerea şi s-o pregătim, asta spera, fie pentru tîrgul din mai, fie, cel mai tîrziu, pentru cel din toamnă. M-a mirat, o spun azi foarte sincer, reacţia lui cînd i-am spus că o să publicăm cartea, că e foarte bună – nu mă aşteptam să primească vorbele astea cu atîta bucurie. Iar azi m-am gîndit toată ziua numai la el şi la bucuria aceea a lui, de parcă ar fi fost prima carte pe care o publica. Era însă vorba de ultima…"


    On a lighter note, ce faza ar fi sa o vedem intr-o zi recenzata pe blogul teroristei :) Asa cum o cunosc, ar fi in stare sa scrie de bine despre ea, daca novella e buna...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi place când se ştie diferenţa dintre novel şi novella :)

    Buenos Aires chiar te inspiră să scrii.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...