31 mai 2011

gala absolvenţilor de teatru

am fost săptămâna trecută la câteva spectacole de absolvire ale studenţilor şi masteranzilor la universitatea naţională de teatru şi film "i.l. caragiale". sunt tot timpul curios cam care e nivelul artistic şi m-aştept din partea tinerilor la viziuni diferite şi cât mai libere ale unor piese - indiferent că-s clasice, moderne, sau avangardiste.
 

prânzul cel lung de thornton wilder. o piesă foarte proastă, jucată binişor, cât se putea pentru o piesă proastă. prânzul ca metaforă a vieţii unor generaţii americane. nimic remarcabil.

prânzul cel lung - foto de aici

gâlcevile din chioggia de carlo goldoni. o piesă mai slabă a maestrului italian, dar excelent jucată de întreaga echipă de actori - şi-au dat drumul jocului şi inventivităţii, şi-a smuls râsetele celor din sală. în decorul minimalist, am remarcat 2 actori aida avieriţei (lucietta) şi sorin şaguna (toffolo). 

gâlcevile din chioggia - foto de aici


nu vă jucaţi cu focul de august strindberg. evident, o piesă pesimistă, în care viaţa e condamnată a fi plictisitoare şi lipsită de dragoste. am remarcat scenografia ioanei pashca.

nu vă jucaţi cu focul - foto de aici


şantaj de ludmila razumovskaia, o piesă foarte bună despre răutatea şi cinismul tinerilor. remarcabil rolul smarandei pasnicu, ce s-a distins clar şi cu multă naturaleţe în jocul mai puţin reuşit al celorlalţi. de asemenea, scenografia lui toma costin aminteşte de garsonierele comuniste.

şantaj - foto de aici

felicitări tuturor, am privit cu plăcere toate spectacolele şi să dea domnul ca toţi aceşti tineri să-şi găsească joburi şi să-şi înceapă o carieră. gala continuă şi săptămâna asta. programul e aici.

3 comentarii:

  1. Cred ca este una din cele mai bune serii din ultimii ai UNATC-ului.
    Am incercat sa vad cat mai multe productii, mi-au placut mult Pygmalion, Gaitele,si mai ales Galcevile din Chioggia- un adevarat spectacol-eveniment in care toata echipa e grozava. Felicitati pentru realizarile acestea ale unei promotii de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci parerile tale sunt bazate pe orice altceva decat criterii artistice sau simplu bun-gust...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci parerea ta. Dar sunt curios cum ar suna o parere de-a ta bazata pe criterii artistice si pe simplu bun gust.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...