14 mai 2012

recomandări editoriale


  • un eveniment editorial este traducerea cărții lui rawls, o teorie a dreptății, o biblie a filozofiei politice universale, la editura universității al.i. cuza din iași
  • humanitas va scoate clubul de film, lecții de viață pentru fiul meu, o confesiune despre relația uimitoare dintre un tată și fiul lui, cu ajutorul cinemaului.
  • polirom traduce un roman inedit, scris în 1946, al autorului german hans fallada, singur în berlin, despre moralitate în regimul nazist.
  • alexandru ecovoiu aduce în piață un nou roman, după sodoma, la polirom
  • octavian soviany își continuă saga aventurilor cu arhivele de la monte negro la cartea românească


  • humanitas reeditează doamna dalloway de virginia woolf, după ce adevărul a publicat-o nu demult, și a anunțat-o și polirom. se pare că woolf se citește / vinde.
  • corespondența lui joyce e reeditată la art, din păcate, fără scrisorile erotice - savuroase prin limbaj pornografic - către iubita sa, nora barnacle. se pare că anul ăsta se poartă joyce, după ce humanitas are serie de autor cu 2 traduceri noi, iar univers a reeditat ulise.
  • univers reeditează romanul minunat al lui marias, mâine în bătălie să te gândești la mine.

reamintesc kilipirimul de la dalles, de miercuri până duminică, de epuizat stocurile editurilor, înainte de "lovitura" bookfestului.

3 comentarii:

  1. WOOOOOOW, cât sunt de încântată că se traduce Jeder stirbt für sich allein (Alone in Berlin)!!!! Pffff... ce-mi place Poliromul! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua!


    Mă numesc David Benedek și scriu lucrarea mea de licență cu titlul Bloguri ca instrumente de marketing în România. Aș vreau să cercetez despre tendințele de blog din România, despre blogosferă și cel mai mult, despre activitatea bloggerilor de marketing. Dacă ai 3 minute și vrei să ajuți un pic, te rog să completezi chestionarul, iar dacă ai prieteni bloggeri, pot să le trimiți și pentru ei. Mulțumesc frumos!

    https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGpkMlg1QnFhcTAyRzh2MWtlWDFMNlE6MQ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am raspuns. succes! pentru alte intrebari calitative, sunt disponibil.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...